Akersposten

– De er helt fenomenale!

De er som to hjul på en sykkel, Ranjit Kaur Uppal og Bikkar Singh Uppal. Etter 27 år i Nærbutikken Rustad på Ullerntoppen har butikken fått pris. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det var aldri meningen å være her så lenge! sier kjøpmannen på Ullerntoppen. Nå tror han at han pensjoneres den dagen han gir seg her.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2017 kl 20:33

ULLERNTOPPEN: Kjøpmann Bikkar Singh Uppal smiler litt beskjedent ved siden av den store plakaten som møter kundene på vei inn i Nærbutikken Rustad på toppen av Ostadalsveien. På plakaten står det at butikken hans er kåret til Årets butikk i Nærbutikken-kjeden, som er en del av Norgesgruppen.

– Utrolig koselig

– Dette er utrolig koselig sted å komme til. Jeg tar turen opp hit ofte, sier en av stamkundene, Bjørg Mide. – De er alltid så vennlige og går alltid en ekstra mil, sier hun og nevner at Singh Uppal gjerne leverer hjem til døren til dem som har behov for det.

– Er folk syke, bringer de varene hjem. De er helt fenomenale, sier Mide og nevner for eksempel en kvinne som brakk lårhalsen tidligere i vinter på glattisen på Røa, og som bor i tredje etasje på Ullerntoppen. Hun får nå varer levert på døren.

– De er helt fenomenale på kjøtt, og naturligvis på blomster, sier hun. – Man blir i godt humør av å komme hit!

– Tøff konkurranse

I juryens begrunnelse fremkommer det at butikken driftes svært godt.

«Kjøpmann Bikkar Singh tilbyr mange tilleggstjenester til sine kunder og butikken er veldig godt likt i lokalmiljøet på Ullern. De satser stort på blomster, og det er grunnen til at så mange også legger handelen sin der, tross den store konkurransen som har kommet de siste årene med etablering av konkurrenter rett utenfor døra,» skriver juryen.

Blomstene er på vei ut i vårværet på Ullerntoppen.

Kjøpmann Singh er raskt ute med å nevne at kona Ranjit Kaur Uppal har vært ved hans side i butikken i alle disse 27 årene siden på Ullerntoppen.

– Vi er som to hjul på en sykkel, smiler Singh Uppal. Han forteller at han slett ikke hadde noen planer om å være her så lenge da de kom til Ullerntoppen for 27 år siden, men nå regner han med at de blir her til pensjonsalder.

Og skal vi tro kjøpmannen, er det ikke fordi han blir spesielt velstående av å drive nærbutikken.

– Vi klarer å dekke kostnader, men det er ikke lett å drive en slik butikk. Det er tøff konkurranse, sier han til Akersposten.no. – Vi klarer å leve av det, men blir nok aldri rike av dette.

Flere kunder som passerer oss, nevner at dette er mannen som skaffer alt, uansett om han har det i butikken.

– Ja, har vi det ikke, skaffer jeg det dagen etter. Vi sier aldri at vi ikke har det. Er det mulig, skaffer jeg det, sier han.

– For noen dager siden var det en som spurte etter kjøtt fra geitekje. Det hadde vi ikke, men jeg kjørte avgårde og hentet. Kunden fikk det for den prisen jeg betalte for det. Da kommer kunden tilbake neste gang, smiler han.

Som en stor familie

Ekteparet Singh Uppal forteller at de blir godt kjent med kundene, ettersom minst 70 prosent av dem er innom jevnlig.

– Her snakker både vi og kundene åpent om masse. Vi kjenner til både barn og barnebarn, sier Ranjit Kaur Uppal.

– Her er det helt åpent. Vi er nesten som en stor familie. Hvis vi to har kranglet, kan kundene se det, og da får vi høre det! smiler kjøpmannen.

For fem-seks år siden utvidet Singh Uppal med blomster og planter, noe butikken er blitt godt kjent for.

– Vi driver egentlig med mat, men blomstene selger bra. Det trekker også folk fra andre steder, sier han.

Utvider satsingen

Og apropos satsing. Ifølge Norgesgruppen står Nærbutikken på Ullerntoppen foran en ombygging ganske snart.

«Nærbutikken Rustad Ullern skal investere i en ombygging av butikken i år, for å satse også på søndagshandel, og det blir spennende å følge butikkens utvikling videre,» står det i pressemeldingen.

Om prisen

Hvert år deler Nærbutikkenkjeden ut prestisjeprisen «Årets butikk». Da blir den beste butikken i hver region rundt om i landet hedret, i tillegg til at det kåres én hovedvinner blant disse.
Utmerkelsen gis til de fremste butikkene innen områdene kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement innen hver region.

LES OGSÅ: Åpner for å boligområder ut av småhusplanen

Snart åpner dørene for den nye amerikanske ambassaden

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...