ANNONSE
Annonse
Akersposten

– De er gode forbilder

På listen: (Øverst fra venstre:) Karin Bonde fra Skøyen, Elisabeth Barrie fra Frogner, Sofia Stenhagen Tropé fra Ullern, Cathrine Pihl Lyngstad fra Ullern, Nada Ahmed fra Majorstuen og Kaija Ommundsen fra Vestre Aker.

Seks kvinner fra Oslo vest er blant Norges aller fremste innen teknologi og ledelse, ifølge en kåring offentliggjort fredag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2020 kl 19:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Fredag ble listen over Norges 50 fremste tech-kvinner offentliggjort. Seks kvinner fra Oslo vest er kåret til å være blant Norges aller fremste innen teknologi og ledelse av NHO-foreningen Abelia og kvinnenettverket ODA.

Dette fremgår i en pressemelding fra Abelia.

– Dette er fjerde året på rad vi gjennomfører denne kåringen og i år har vi fått inn rekordmange nominasjoner. Kåringen viser at det finnes mange gode forbilder for kvinner som ønsker en karriere innen teknologi. Engasjementet ute i bedriftene for å få frem de kvinnelige forbildene har i år vært kjempestort, sier Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA og Chief Customer Officer i Amesto.

Dyktige tech-kvinner fra hele landet og på tvers av sektorer og bedrifter har blitt nominert til kåringen. Det eneste kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

– For å løse vår tids store utfordringer trenger vi problemløsere av begge kjønn i næringslivet og offentlig sektor. Kvinnene på listen er gode forbilder – både for kvinner og menn, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Løftet frem som rollemodeller

De seks kvinnene som ble løftet fram under kåringen, og som skal bidra til flere kvinner innen teknologi og ledelse er:

*Cathrine Pihl Lyngstad fra Ullern, som jobber som avdelingsdirektør i NAV

  • Elisabeth Barrie fra Frogner, som jobber som CPO i Vipps
  • Kaija Ommundsen fra Vestre Aker, som jobber som produktdirektør i Finn.no
  • Karin Bonde bor på Skøyen og jobber som Vice President Digital Growth i Aller Media (Karin er opprinnelig fra Sverige)
  • Nada Ahmed som bor på Majorstua jobber som Head of Research and Innovation (Nada er opprinnelig fra USA)
  • Sofia Stenhagen Tropé, som bor på Ullern og jobber som Project Director IoT i Telenor (Sofia er opprinnelig fra Sverige)


Kantars årlige undersøkelse om kvinneandel i IKT på vegne av ODA-Nettverk viser at andelen kvinner er på skarve 29 prosent. Abelia og ODA-Nettverk har valgt å gjøre noe med dette, og derfor løfter de frem de dyktige talentene vi allerede har, samtidig som de vil inspirere nye til å velge teknologi og ledelse. Dette er fjerde året på rad kåringen gjennomføres.

Erfaren jury

Kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner foregikk på Næringslivets hus i Oslo fredag 6.mars. Basert på nominasjoner fra publikum, har juryen kåret 50 vinnerne.

Juryen har bestått av: Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Steffen Sutorius, direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner, Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-nettverk og Chief Customer Officer i Amesto og Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Om arrangørene:

  • ODA-Nettverk er Nordens største frivillige organisasjon for kvinner i tech.
  • Abelia er NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter.

Følg Akersposten på Facebook