Akersposten

«Dagens rødgrønne byråd vil ikke»

"For her er vi ved kjernen. Dagens rødgrønne byråd vil ikke. Men det vil være avtalebrudd å si klart og tydelig, så da løses det med et gammelt, politisk knep: Vi trenger å utrede noe mer." Det skriver Høyre-politiker Yngvar A. Husebye.

«Torsdagens debatt viste at de rødgrønne partiene ikke klarte å formulere et av de enkleste ordene å uttrykke på norsk: JA!»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2019 kl 11:34

Torsdag 25. april hadde Røa Vel årsmøte med politisk fokus på Røatunnelen. Politikere fra de fleste partiene var møtt opp til debatt. Gledelig nok var det full sal i menighetssalen, så utvikling av Røa sentrum engasjerer mange. Et helprofft styre i Røa Vel ledet debatten med sikker hånd. Spørsmålet som Røa Vel ville ha et klart svar fra politikerne på, var såre enkelt: "Vil dere etablere Røatunnelen?"

Vi snakker ikke om kompliserte eller verdipregede spørsmål som; "er du for aktiv dødshjelp?" eller "hvis USA gradvis svekker sitt engasjement i NATO, hva bør Norge gjøre da?". Vi snakker om en tunnel, i et land som er verdensmestre i å bygge nettopp slike. En tunnel som de aller fleste er enige om vil være et avgjørende bidrag i å skape et triveligere, åpnere og vennligere sentrum på Røa. En tunnel som faktisk allerede er bekreftet av de fleste partiene i bystyret, og som til alt overmål allerede er sikret finansiering. De borgerlige partiene sier soleklart ja til lang Røatunnel nå. Likevel viste torsdagens debatt at de rødgrønne partiene ikke klarte å formulere et av de enkleste ordene å uttrykke på norsk: JA!

For her er vi ved kjernen. Dagens rødgrønne byråd vil ikke. Men det vil være avtalebrudd å si klart og tydelig, så da løses det med et gammelt, politisk knep: Vi trenger å utrede noe mer. Det kom frem at det var faglige forhold som må avklares. Og det er selvsagt helt i orden, ingen vil vel sette i gang et arbeid før det faglige, rent tekniske, er på plass. Det som lugger kraftig, er når de samme rødgrønne partiene ikke kan si klart og tydelig: "Ja, vi skal etablere Røatunnelen i henhold til avtale, men vi må bare sikre oss noen faglige råd på hvordan det best kan gjennomføres". Tvert i mot snakker man om "tvisyn" og mange økonomiske forpliktelser i kommunen. Så vet vi også at det som nå utredes er et alternativ UTEN tunnel. De fleste av oss vil vel tenke at det ikke behøver å utredes, det er bare å stikke hodet ut av vinduet og se hva som er dagens situasjon. Da blir vel dette å løpe fra sine forpliktelser?

Men hva med forpliktelsene overfor de mange tusen innbyggere og velgere på Røa, som trenger et triveligere, åpnere og vennligere sentrum? Er det ikke innbyggernes syn som i bunn og grunn skal gjennomføres? Hvis man er usikker på hva lokalbefolkningen mener er det er bare å ta en telefon til beboerne på Bekkestua, og høre om de vil ha tilbake trafikken i sentrum. Trafikken som ble kraftig redusert da miljøtunnelen ble etablert der.

Det er både bydelsvalg og bystyrevalg i år. Jeg er glad for at jeg skal stemme borgerlig.

Yngvar A. Husebye
førstekandidat (H), bydelsutvalget Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...