ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Dagens rødgrønne byråd vil ikke»

"For her er vi ved kjernen. Dagens rødgrønne byråd vil ikke. Men det vil være avtalebrudd å si klart og tydelig, så da løses det med et gammelt, politisk knep: Vi trenger å utrede noe mer." Det skriver Høyre-politiker Yngvar A. Husebye.

«Torsdagens debatt viste at de rødgrønne partiene ikke klarte å formulere et av de enkleste ordene å uttrykke på norsk: JA!»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2019 kl 11:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Torsdag 25. april hadde Røa Vel årsmøte med politisk fokus på Røatunnelen. Politikere fra de fleste partiene var møtt opp til debatt. Gledelig nok var det full sal i menighetssalen, så utvikling av Røa sentrum engasjerer mange. Et helprofft styre i Røa Vel ledet debatten med sikker hånd. Spørsmålet som Røa Vel ville ha et klart svar fra politikerne på, var såre enkelt: "Vil dere etablere Røatunnelen?"

Vi snakker ikke om kompliserte eller verdipregede spørsmål som; "er du for aktiv dødshjelp?" eller "hvis USA gradvis svekker sitt engasjement i NATO, hva bør Norge gjøre da?". Vi snakker om en tunnel, i et land som er verdensmestre i å bygge nettopp slike. En tunnel som de aller fleste er enige om vil være et avgjørende bidrag i å skape et triveligere, åpnere og vennligere sentrum på Røa. En tunnel som faktisk allerede er bekreftet av de fleste partiene i bystyret, og som til alt overmål allerede er sikret finansiering. De borgerlige partiene sier soleklart ja til lang Røatunnel nå. Likevel viste torsdagens debatt at de rødgrønne partiene ikke klarte å formulere et av de enkleste ordene å uttrykke på norsk: JA!

For her er vi ved kjernen. Dagens rødgrønne byråd vil ikke. Men det vil være avtalebrudd å si klart og tydelig, så da løses det med et gammelt, politisk knep: Vi trenger å utrede noe mer. Det kom frem at det var faglige forhold som må avklares. Og det er selvsagt helt i orden, ingen vil vel sette i gang et arbeid før det faglige, rent tekniske, er på plass. Det som lugger kraftig, er når de samme rødgrønne partiene ikke kan si klart og tydelig: "Ja, vi skal etablere Røatunnelen i henhold til avtale, men vi må bare sikre oss noen faglige råd på hvordan det best kan gjennomføres". Tvert i mot snakker man om "tvisyn" og mange økonomiske forpliktelser i kommunen. Så vet vi også at det som nå utredes er et alternativ UTEN tunnel. De fleste av oss vil vel tenke at det ikke behøver å utredes, det er bare å stikke hodet ut av vinduet og se hva som er dagens situasjon. Da blir vel dette å løpe fra sine forpliktelser?

Men hva med forpliktelsene overfor de mange tusen innbyggere og velgere på Røa, som trenger et triveligere, åpnere og vennligere sentrum? Er det ikke innbyggernes syn som i bunn og grunn skal gjennomføres? Hvis man er usikker på hva lokalbefolkningen mener er det er bare å ta en telefon til beboerne på Bekkestua, og høre om de vil ha tilbake trafikken i sentrum. Trafikken som ble kraftig redusert da miljøtunnelen ble etablert der.

Det er både bydelsvalg og bystyrevalg i år. Jeg er glad for at jeg skal stemme borgerlig.

Yngvar A. Husebye
førstekandidat (H), bydelsutvalget Vestre Aker