Akersposten

Da blir det lys i mørket

LYSENE SKAL TENNES: Og gangveien skal måkes, strøs og vedlikeholdes denne vinteren. Foto: Vidar Bakken

Bymiljøetaten er etter mye om og men pålagt å drifte gangveien som går forbi Røa bad.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2016 kl 11:25

RØA: Byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel har nå instruert Bymiljøetaten. Etaten skal ha ansvaret for å drifte den mye omtalte gangveien langs T-banelinjen på Røa. Dermed blir det måket, saltet og strødd med lys i gangveien denne vinteren.

Les også: Millioner ble brukt på gangvei, men ingen tar ansvar

Hva kan gjøres?

Etter at det ble klart at spørsmålet om hvem som hadde ansvaret for å vedlikeholde og drifte gangveien hadde gått i vranglås mellom etatene, henvendte Akersposten seg direkte til byrådsavdelingen for miljø og samferdsel hvir vi blant annet skrev 24.oktober:

"Sporveien har avklart at de ikke har ansvar for gang- og sykkelveien, men har avstått grunn til formålet. Selv om Plan- og bygningsetaten (PBE) har bedt Bymiljøetaten være løsningsorienterte med hensyn til drift av veien, svarer etaten: "Den aktuelle gangveien er ikke godkjent opparbeidet av Bymiljøetaten, og anlegget er ikke utformet på en slik måte at det kan driftes av oss." Denne gang- og sykkelveien er altså godkjent av PBE. Dermed er situasjonen fastlåst med to kommunale etater i konflikt. Vinteren står for døren og gang- og sykkelveien er mørklagt, selv om stolper og lysarmatur er på plass. Hvem skal så stå for snørydding og strøing de neste månedene? Når etatene ikke klarer å løse opp i dette, så må vel byråd/byrådsavdeling ta tak i saken raskt. Hva kan gjøres for å få fortgang i denne saken?"

Les også: Nå må politikene ta ansvar

Beklager det inntrufne

Nå er svaret kommet fra byrådsavdelingen:

"Viser til henvendelse av 24.10.2016 om gang- og sykkelvei ved Røa bad.
Vi beklager den inntrufne situasjonen som førte til usikkerhet for publikum vedrørende drift og vedlikehold av gang- og sykkelvei ved Røa bad.
Som du viser til i din henvendelse oppsto det en uenighet mellom to kommunale etater om kvaliteten på gang- og sykkelveien og hvem som var ansvarlig for drift og vedlikehold. Dette skal ikke påvirke Oslo kommunes beboere, og det er avklart med Bymiljøetaten at det er de som er ansvarlige for drift og vedlikehold av gang- og sykkelveien.
Vi takker for henvendelsen."

Les også: - Må få lov til å si at jeg blir litt arg

Også Arbeiderpartiet

Før dette hadde også byrådspartiet Ap gjennom Aps gruppeleder Frode Jakobsen stilt følgende spørsmål til byrådet:

"Disse representantene viser til diverse oppslag i Akersposten om en regulert gang- og sykkelvei ved Røa Bad der det fremkommer at Plan- og bygningsetaten, Bymiljøetaten og Sporveien ikke er enige om hvem som har driftsansvaret for denne. Disse representantene viser til at driftsansvaret for en offentlig gang- og sykkelvei normalt ligger på en av kommunens etater og spør derfor:
1) Hvorfor er det uklart hvem som har driftsansvaret for denne gang- og sykkelveien?
2) Hva kommer byråden til å gjøre for å sikre at en av etatene tar ansvaret for denne gang- og sykkelveien? "

Les også: "Lilleaker vest": Så å si utsolgt på rekordid

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...