Akersposten

Korona-forsinkelse og arbeid gjennom påsken

FREMDRIFT: Det skjer en del før Røa Torg står ferdig. LINK Arkitektur

Også byggeprosjektet på Røa Torg har problemer på grunn av korona-viruset, og arbeidet vil fortsette gjennom hele påsken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2020 kl 13:31

RØA: Hovedentreprenør HENT AS skriver i en mail at byggeplassen har iverksatt tiltak for å hindre spredning av viruset i form a av ekstra hygienetiltak og innskjerpede regler for personlig adferd. Korona-viruset har allikevel påvirket byggeplassen da vi til enhver tid har en del utenlandske arbeidere i karantene, noe som medfører redusert fremdrift. Det vil i påsken pågå arbeider alle dager, unntatt på søndag, men ikke støyende arbeider.

Les også: Kjøpesenter på Røa Torg forsinket

Støyende grunnarbeider vil ikke lenger pågå lørdager og kveldstid. Sprengningsarbeidet er ferdig. Det vil fortsatt pågå arbeider på kveld og lørdager, men dette er er mindre støyende bygge- og anleggsarbeider.

De er godt i gang med innredningsarbeider i bygg A og B, som ligger nærmest Vækerøveien, og de første leilighetene er på det nærmeste ferdige. Det innerste bygget, bygg C, er tett med innsatte vinduer og tett tak.

Teltet, som er reist rundt glassbygget, vil være der inntil stålkonstruksjonen er lakkert og mesteparten av glasset er montert. Teltet er cirka 1,5 meter høyere enn ferdig bygg.

HENT informerer videre: Tore Hals Mejdells vei er som mange har sett lagt i en midlertidig trasé inn på nybygget. Den går slik:

Veien er fortsatt innsnevret til en kjørebane. Forholdet er varslet og godkjent av Oslo kommune. Gående må ikke ferdes i veien, men benytte den sikre traseen nord for Samfunnshuset Vest:

Traseen nord for Samfunnshuset Vest er 100% trygg og i meget god forfatning og er den eneste østvestpassasjen for gående i stedet for Tore Hals Mejdells vei.

I krysset Vækerøveien/omlagt Tore Hals Mejdells vei er det dels manuell dirigering, dels trafikklys. Manuell dirigering foregår i periodene på dagen med mest trafikk. Ellers blir det trafikklys. Innkjøringen til Tore Hals Mejdells vei fra Vækerøveien har vært vanskelig nå på grunn av den siste omleggingen av høyspentkabler. Krysset vil bli bedre i løpet av uken. De er nå ferdige med å legge om høyspentkabler.

Hoved vann- og avløpsledninger, som går I Tore Hals Mejdells vei, er nå omkoblet midlertidig, før de fornyes og legges tilbake igjen våren 2020. Ved fornying av grøftetraseen i Tore Hals Mejdells vei kan det bli noe pigging.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...