ANNONSE
Annonse

Cole Porter-jazz på Ullern kultursenter

Jazz-bandet D-lovely spiller konsert på sommeravslutningen til Ullern kultursenter fredag 15. juni. FOTO: Tommy Næss

Sommeravslutningen på Ullern kultursenter, er med jazzkvartetten D-lovely fredag 15. juni. De spiller Cole Porter-låter. Den amerikanske komponisten og tekstforfatter var kjent for sine sofistikerte tekster med fantasirike rim.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:27

ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: – Cole Porter hadde en egen evne til å få tekst og melodi til og samspille på en fantastisk måte, sier Gro-Marthe Dickson, vokalist i bandet, til Akersposten.

D-lovely ble etablert i 2015 og består av gitaristen Aksel Westlund, trommeslager Magnus Sefaniassen Eide i tillegg til vokalist Gro-Marthe Dickson og Håkon Norby Bjørgo på kontrabass.

– Hvorfor dette band-navnet?

– En av Cole Porters låter heter «It’s Delovely», sier Dickson.

Mange kjenner Kiss Me, Kate, Night and Day og I’ve Got You Under My Skin. Det var 1930-tallet som var hans gyldne tiår. Den første store hiten kom allerede i 1928 og var Let’s Do It.

– Det er svært mange av hans låter som er tidløse, sier Gro-Marthe Dickson og legger til at de spiller sine versjoner av Cole Porters sine verker.

Spennende høst

– Dette blir en meget spennende høst, sier Marit Fabritius, leder i brukerrådet ved Ullern kultursenter.

Marit Fabritius, leder i brukerråder ved Ullern kultursenter. FOTO: Bjørg Duve

– Vi er i ferd med å legge siste hånd på programmet og jeg synes vi også denne gangen har klart å få til en fin blanding av temaer, slik at det er noe for enhver smak.

I løpet av høsten skal nybygget tas i bruk og brakka fjernes. Der skal det bli grønt og fint.

– Det skal bli godt å få alle aktivitetene innenfor samme hus – der vi er i dag i den gamle stasjonsbygningen fra 1919 og nybygget ved siden av, sier Fabritius. Det gamle og nye bygget henger sammen, slik at en slipper å måtte gå ut for å delta på kurs eller stelle føtter og hår.

Også denne høsten blir det et variert kursopplegg.

Inkluderingsmøter

– Vi er også meget glade for samarbeidet med Bydel Ullern om møteserien MandagsSTOPPEN, fortsetter Fabritius.

Her inviteres det til dialog mellom de som bestemmer og befolkningen. Både politikere og administrasjonen stiller opp.

– Disse mandagene vil vi diskutere om hvordan det skal legges til rette for eldre i denne bydelen. Jeg ser fram til spennende møter.

Det er eldrebyråd Tone Tellevik Dahl som åpner disse inkluderingsmøtene og som avsluttes med Carl Oscar Pedersen, leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern. Ordfører Marianne Borgen kommer også.

Samarbeid med bydelen

– Vi er så glade for at bydelen inviterer til medvirkning. Bydelen ønsker å få vite hva folk tenker og ønsker seg. Det er jo et viktig utgangspunkt for hva som vil gi dem en tryggere hverdag, sier Fabritius.

Det er bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten og avdelingssjef Bente Nodland Otto som skal delta i denne møteserien.

– Jeg vet at Bydel Ullern hele tiden arbeider for å utvikle tilbudet til innbyggerne, sier Marit Fabritius og legger til at det derfor er så viktig med dette samarbeidet med bydelen.

ANNONSE
Annonse