Akersposten

Camilla Wilhelmsen (Frp): Høyre og Venstre - velkommen etter

Camilla Wilhemsen på Smestad i april, etter å ha lagt frem forslaget om konsekvensutredning av bymessig fortetting av Smestad. Foto: Vidar Bakken

Camilla Wilhelmsen skriver at hun er glad for at Høyre og Venstre nå avlyser blokksjokk på Smestad og nedre Grefsen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2017 kl 15:30

Vi har nylig kunnet lese at Høyre og Venstre snur og avlyser blokksjokk på nedre Grefsen og Smestad. Hadde det blitt som disse partier foreslo i forrige kommuneplan, ville det ha blitt like tett og høyt her tilsvarende som på Majorstuen og Grunerløkka.

Høyres Pia Farstad von Hall kommer med et uriktig og uvennlig utsagn i Akersposten 30.5 om at det nå er første gang at alle de borgerlige partier er enige om at dette er veien å gå, etter at FrP var den største tilhengeren av kraftig fortetting inntil i fjor. Jeg gjør oppmerksom på at det var Høyre som la frem forrige kommuneplan, ikke FrP.

Les også: Smestad: Helomvending i bystyret på borgerlig side

Det er gledelig at Høyre og Venstre nå støtter FrPs forslag om å bevare nedre Grefsen som småhusområde. Hadde dette skjedd for et halvt år siden ville det ha betydd mye for de beboerne som fremdeles kjemper for sine hjem og nærmiljø. Sammen med KrF og Rødt ville det da ha vært flertall for å stanse prosessen i denne bystyreperioden.

Jeg har nå fremmet forslag
om å sette prosessen på Smestad på vent i påvente av konsekvensutredning. Forslaget var utformet slik nettopp fordi både Høyre og Venstre i forrige runde argumenterte for at man ikke kunne ta et område ut av kommuneplanen. Håpet var at de i alle fall kunne akseptere dette for å rette opp manglende konsekvensutredning i forrige kommuneplan om hva bymessig fortetting ville tilsi for området.

Les også: Smestad: – Vi vet egentlig ikke hva vi har vedtatt

Nå som både Høyre og Venstre har snudd, kommer jeg samtidig til å fremme forslag direkte i bystyret om at både Smestad og nedre del av Grefsen tas ut av kommuneplanen som utviklingsområder.

Les også:

Derfor stenger Granfosstunnelen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...