Akersposten

«Bystyret vs bydelsutvalget – hvem bestemmer?»

ENGASJEMENT: I bydelsutvalget kan hvem som helst få lov til å si sin mening om saker som angår dem og som bydelsutvalget kan påvirke. Her er det områderegulering Smestad som er tema. Carl Oscar Pedersen stående med ryggen til. Foto: Vidar Bakken

Carl Oscar Pedersen (H) peker på at kommunevalg også er bydelsvalg. Bydelsutvalget er viktig og er med og påvirker de store politiske prosessene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Kommunevalget nærmer seg. I Oslo er det valg til bystyret og bydelsutvalgene. Det som kanskje kan være uklart, er ansvarsforholdet mellom bystyret og bydelsutvalgene. Hvem bestemmer hva, og hvilken betydning har det?

I mine 12 år som leder av bydelsutvalget har det vært mange saker som har engasjert befolkningen i Ullern. Noe har vi lokalpolitikere ansvaret for, mens annet ligger i bystyret. Det som er viktig for alt som kommunen har ansvar for, er at vi lokalt også kjenner godt til status i saksunderlaget og hvor beslutninger tas. På den måten kan vi lokalt fungere som gode ombudspersoner og rådgivere. Dermed kan vi bidra uansett hva saken gjelder.

Fortetting og samferdsel har i hovedsak engasjert flest innbyggere over tid. Det er imidlertid et saksområde vi lokalt ikke har ansvar for. Bydelsutvalget i Ullern har antagelig som eneste bydelsutvalg i Oslo vært på offensiven og engasjert profesjonell bistand fra arkitekter og rådgivere til å utarbeide alternative planer som en motvekt til prosessene Plan og bygningsetaten står for.

På den bakgrunn er det gjennom lokale prosesser med involvering av Vel-foreninger og andre med engasjement utviklet alternative planer. Når også bydelsutvalget enstemmig går inn for en plan som utvikles nedenfra, da kan sentrale planmyndigheter og bystyret ikke se bort fra våre innspill. Dette har så langt hatt effekt, ikke overveldende, men bydelen blir nå lyttet til i langt større grad enn tidligere.

Byggehøyder på Montebello og Skøyen, utskipning av sprengstein fra Sollerudstranda er eksempler på det. Vi er fortsatt ikke fornøyde, men det er stadig viktigere at vi lokalt tar ansvar og har en oppfatning av hvordan vårt nærmiljø skal formes. Alternativet er å overlate beslutninger til fagpersoner og politikere sentralt uten lokal kunnskap og forståelse. Det er å gå baklengs inn i fremtiden, og det er det samlede lokalpolitiske miljøet i Ullern sterk motstander av. Heldigvis!

Carl Oscar Pedersen (H)
Leder av bydelsutvalget i Ullern

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...