Akersposten

«Byrådet til angrep på Oslos småhusområder»

Bygging i høyden, eller beholde småhus? Det er spørsmålet nå. Her fra Røa. Foto: Fredrik Eckhoff

"Nå ser det ut til at verken SV eller MDG er i stand til å holde igjen Arbeiderpartiets betongsosialisme," skriver Venstres Espen Ophaug.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 11:46

Det arbeides nå med en ny kommuneplan for Oslo, og det rødgrønne byrådet har allerede varslet at de vurderer store endringer i Oslos ytre byområder. Når byrådet ser på ethvert T-banestopp som et fortettingsområde, er det et klart brudd med den byutviklingspolitikken som har vært ført i byen gjennom lang tid.

De mange småhusområdene i Oslo er regulert gjennom den såkalte småhusplanen, en omfattende plan for bevaring av disse områdene i ytre by. Tidligere har det vært en bred politisk allianse som har stått imot forslag om å sanere disse områdene, men nå ser det ut til at verken SV eller MDG er i stand til å holde igjen Arbeiderpartiets betongsosialisme.

Når man ser på ethvert T-banestopp som et utbyggingsområde, mister man kontroll over byutviklingen. Det borgerlige byrådet hadde også en politikk om å fortette rundt kollektivknutepunkt, men valgte noen prioriterte områder med sterk kollektivdekning og styrte byutviklingen i disse områdene. Hvis utbyggere får forsyne seg fritt i Oslos småhusområder vil Oslo få en utbyggerstyrt byutvikling. Det ønsker ikke Venstre.

Oslos politikere må ta en bevisst beslutning om hvordan byutviklingen i byen skal være, og sørge for at utbyggerne skaper gode boområder med kvalitet. Vi må ta vare på byens særpreg samtidig som vi konsentrerer oss om å utvikle de gamle industriområdene først.

Espen Ophaug (V)
Byutviklingskomiteen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...