ANNONSE
Annonse

Byrådet tar ham på alvor

IKKE SVØMMING: Torkel Røstad kunne ikke lenger søke midler for svømmegruppen fra Ullern seniorsenter, som en gang i uken benytter svømmebassenget i Nadderudhallen.

Torkel Røstad var oppriktig fortvilet over kriteriene for støtteordninger til eldre som ønsker ulike treningalternativer. Byrådsavdelingen vil vurdere kriteriene på nytt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2019 kl 15:00

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Torkel Røstad, som i mange år har arrangert gåturer og andre aktiviteter for eldre i mange år, møtte en «kriterievegg» da han på nytt skulle søke om midler til igangsatte aktiviteter. Han hadde for eksempel ikke lenger mulighet til å søke midler til den aktive svømmegruppen ved Ullern seniorsenter, som en gang i uken svømte i bassenget i Nadderudhallen.

Ikke midler til aktive eldre

Røstad reagerte på at aktive eldre på seniorsenteret med behov for ulike treningstilbud, ikke kunne bli tildelt midler til trening utenfor seniorsenteret.

- Det finnes ikke gymsaler på seniorsentrene. Dette betyr at man oppfatter alle eldre som bruker seniorsentrene har begrenset behov for fysisk aktivitet, sa Røstad blant annet i et intervju med Akersposten.

Les hele saken her

Setter pris på engasjement

Akersposten har bedt eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) om en kommentar til disse begrensningene i kriteriene. Kommunikasjonsansvarlig for byrådsavdelingen, Odd Christian Klafstad, viser til et brev som nylig er sendt Torkel Røstad. Her står det blant annet om pkt. 6 i kriteriene: Det gis ikke tilskudd til aktiviteter som ikke kan foregå i eller ved vanlige seniorsentre.

« Når det gjelder punkt seks har det blitt gitt tilskudd til turer i skog og mark dersom start- og sluttsted er seniorsenteret. Byrådsavdelingen er for tiden i gang med å vurdere kriteriene for tilskuddsordningen. Vi takker for dine innspill som vil bli tatt med i dette arbeidet.»

- Vi setter pris på Torkel Røstads engasjement i denne saken, og vi vil ta kontakt med ham når vi nå er i gang med å se på kriteriene for tilskuddsordningen, sier Klafstad.

Det ble avsatt 3 millioner kroner til tilskuddsordningen i 2018. Det kom inn 28 søknader (fordelt på 13 bydeler). Den samlede søknadsmassen var på 6,6 millioner kroner, informerer byrådsavdelingen.

Les også:

Ullern seniorsenter/kultursenter: – Vi gleder oss til årene som kommer

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse