Akersposten

«Byrådet sulteforer skolene i Ullern og Vestre Aker»

Mange skoler i disse to bydelene er i en prekær situasjon, skriver Mehmet Kaan Inan (H).

Mange skoler i disse to bydelene er i en prekær situasjon, skriver Mehmet Kaan Inan (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2021 kl 12:45

Skolene i bydel Vestre Aker og Ullern er gode skoler som bidrar til at barn og unge kan realisere sine drømmer og ambisjoner. År etter år gjør skolene det bra på nasjonale prøver, og har de elevene i Oslo som i lang tid gjør det best i lesing, regning og skriving. Likevel er mange skoler i disse to bydelene i en prekær situasjon.

De siste seks årene har Ap-byrådet kuttet i skolebudsjettene, og det har gått hardt utover skolene i Ullern og Vestre Aker. Rektorer har rapportert om at de driver på kanten av det forsvarlige og at de har vært nødt til å nedprioritere nødvendig læremateriell, spesialundervisning og assistenter. Koronapandemien har forsterket mange utfordringer som eksisterer i skolen, og Høyre er derfor bekymret for at byrådet kutter i skolebudsjettet. Siden 2015 har Ap-byrådet sulteforet skolene i bydel Vestre Aker og Ullern. Mange av skolene er nå blant de billigste i drift i hele landet.

Høyre er også bekymret for fremdriften i planleggingen og byggingen av nye skoleplasser i bydelene. Kapasiteten på ungdomsskolene i bydelen er sprengt, og skolebyggingsprosjekter utsettes hvert år. Samtidig som man åpner for å bygge nye boliger i bydelene, øker man ikke kapasiteten på skolene i nærområdet.

For Høyre er det viktig å sikre en god nok grunnfinansiering for alle skoler, slik at elever gis god og likeverdig undervisning, enten de bor på Holmen eller Holmlia. I vårt alternative budsjettforslag for 2021 satte vi av totalt 245,5 millioner kroner mer enn byrådet i satsinger som kommer elevene til gode. Av dette ønsket vi å fordele 150 millioner kroner til grunnfinansiering av barne- og ungdomsskolene, slik at skolene som har fått størst kutt de siste årene får en forsvarlig tildeling per elev.

Situasjonen på skolene i Vestre Aker og Ullern er et dystert resultat av politikken som føres i Oslo av byrådet. Høyre vil ta vare på den gode Osloskolen, en det forutsetter at skole har gode og forutsigbare økonomiske rammer. I tillegg vil vi at kommunen skal være mer aktive i utbyggingen av skoler som er tilpasset elevmassen til enhver tid.

Mehmet Kaan Inan
Utdanning- og kulturpolitisk talsperson, Oslo Høyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...