ANNONSE
Annonse
Akersposten

Byrådet stopper planene om tennisanlegg

STOPPET: Tross omarbeidelse av prosjektet med mindre inngrep i friområdet, vil ikke byrådet gå videre med planene.

Da er prosjektet tennisbane på bautatomten på Midtstuen stoppet av byrådet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2020 kl 10:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MIDTSTUEN: Tennisanlegget som er planlagt på bautatomten har vært omstridt og omarbeidet etter at Fylkesmannen i Oslo Viken satte foten ned. Tidligere har bystyret vedtatt å legge tennisanlegget på Midtstuen før Fylkesmannen sa nei. Det var MDGs Hanna E. Marcussen som fremmet forslaget for bystyret om å vedta tennisanlegget i 2017.

Les også: HTKs drømmeanlegg blir virkelighet

En omarbeidelse av prosjektet som i større grad hensynstar Fylkesmannens innsigelse har ikke hjulpet. Samtlige partier i Vestre Aker bydelsutvalg har støttet den reviderte planen. Byrådsavdeling for byutvikling, nå ledet av MDGs Arild Hermstad, skriver i en pressemelsing:

Byrådet i Oslo sier nei til nytt gigantisk tennisanlegg på Bautatomta på Midtstuen i Oslo. Holmenkollen tennisklubb lenge villet bygge et av landets største tennisanlegg med innendørs- og utendørstennisbaner her.

Les også: Fylkesmannen stoppet HTKs tennisanlegg

– Byrådet ønsker ikke å bygge ned grøntområder. Naturmangfold, friluftsliv og byens grønne åser skal bevares, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad (MDG).

– Vi er svært positive til nye idrettsanlegg, men vi ønsker ikke et stort tennisanlegg på denne tomten. Vi vil ikke bygge ned grøntområder som er verdifulle friluftsområder for befolkningen, for byen og for naturmangfoldet, sier byråden.

Les også:

Nytt forslag til tennisanlegg på Bautatomten

Alle partier stiller seg bak tennisanlegg på Bautatomten

Følg Akersposten på Facebook