Akersposten

«Byrådet sa nei til Skanska – nå tar Røa PlanForum initiativet!»

VIL TA INITIATIVET: Skanskas planer på skissen må omarbeides og Røa PlanForum vil ta initiativet for utvikling av Røa. Fra venstre Erik Stenseng, Brede Norderud, Anne Bjørnebye Vik, Bjørn William Helgesen, Jan Herstad og Jostein Refsnes. Skisse: LINK Arkitektur

Så kom byrådets svar på Skanska-saken. Det ble avslag på dispensasjoner fra gjeldende reguleringsplan. De store utbyggingsprosjektene på Smedhaugen må skaleres ned og nye planer må utarbeides. Skanska må forholde seg til gjeldende reguleringsplan for Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2019 kl 19:26

Nye utbyggingsløsninger har Røa Vel og Røa Planforum arbeidet med i lengre tid. Røa sentrum trenger utvikling- men ikke bit for bit. Vi er veldig glade for at både lokale og sentrale politikere nå har lyttet til kravet om en pause i bygging for å få til en helhetlig plan.

Les også: Skanska fikk nei fra byrådet

Sentrumsområdet er relativt lite og kompakt; det er mye trafikk, vi mangler gode gang- og sykkelveier; samt flere gode sosiale, kulturelle og næringsmessige tilbud. Arkitektur spriker, her er mye asfalt. Handelsvaner og kjøpsmønstre endres, opplevelser i sosiale sammenheng utenfor hjemmet etterspørres i økende grad. Vi blir flere eldre. Barn og unge mangler tilbud. Nye typer aktiviteter bør derfor inn i sentrum. Vi ønsker et Røa som er levende både på dag- og kveldstid - sammen med flere boliger i sentrum, helst også nye kontorarbeidsplasser. Sitatet fra arkitekt og urbanist Charlotte Helleland (DN 12.mars 2019) passer godt: Mange hus tett i tett som ikke er bygget uten å legge opp til felleskap, er ikke en by!

By-og stedsutvikling handler om mennesker! Menneskene er de som skaper livet. Å sette menneskelige opplevelser og verdier i fokus er i tråd med den nye Kommuneplanen 2018. Her vektlegges ambisjoner om å skape et grønnere, sosialt varmere og kreativt skapende liv der vi bor og ferdes. Skal vi klare å forbedre Røa basert på disse verdier, må alle gode krefter tenke sammen. Helhetstenking må derfor settes i system. Kommunen må utfordres for å realisere den nye Kommuneplanens ambisjoner på Røa.

Røa PlanForum samler aktørene på Røa til samarbeid. Med helhjertet støtte fra lokalpolitikerne i Vestre Aker har Røa PlanForum derfor allerede satt i gang dette arbeidet. Hele det siste året har Røa Vel også hatt en god dialog med Skanska parallelt med selskapets ankesak til Oslo byråd.

Røa Vel er glad for å kunne bekjentgjøre at alle sentrale aktører i Røa Sentrum nå er enige om å samarbeide om en god fremtidsløsning! Så vidt oss bekjent er det unikt at vi har fått aktuelle utbyggere og grunneiere på Røa til å sette seg sammen med Samfunnshuset og sentrale handelsaktører i sentrum for å lage en ”Røa plan mot 2030”. Dette er vi stolte av – og gir hermed honnør til aktørene!

Skanska har nå sjansen til å justere sine planer i en dialog med andre utbyggere. Det er imidlertid handelsstanden og grunneiere som skal drifte et nytt Røa sentrum. Disse aktørene kommer også nå på banen med sin kompetanse og kunnskap om fremtidens handel og behov. Etter gruppens første møte i mars, er vi klare for et nytt arbeidsmøte før påske. Arbeidet vil fortsette utover våren og forsommeren- og vi skal ha kommet langt før kommunevalget til høsten.

Lokal stedsutvikling mange steder i Norge demonstrerer tydelig kompleksiteten i prosessene, inkludert styrt involvering av mange aktører. Erfaringsmessig er viktige aktører kommunale myndigheter, stedets befolkning og sentrale institusjoner og foreninger. Alle disse søker vi å involvere i arbeidet med en nye Røa plan. For Røa er trafikk og mobilitet en gordisk knute som det offentlige må bidra til å åpne. Gjennom spørreundersøkelser og i arbeidsgrupper ønsker vi tilbakemeldinger på hva sentrum bør tilby- for alle aldersgrupper. Følg med på våre nettsider og i Akersposten! Vi trenger meninger, synspunkter og idèer!

”Røa Plan mot 2030” skal være Røas velfunderte innspill til politikere om hvordan vi ønsker at vår bydels sentrum skal organiseres, fungere og gi stedsidentitet. Når en helhetsplan er laget- kan utbyggingen foregå etappevis. Det er derfor vår intensjon at politikerne tar oss på stort alvor. Vi arbeider for at politikerne skal si at ”Røa Plan mot 2030” er fundamentet for Plan-og Bygningsetaten når de nødvendige planregulatoriske skritt for å innvilge byggetillatelser på Røa skal tas.

Anne Bjørnebye Vik

Leder Røa Vel og Røa PlanForum

Les også:

«Skanskas planer vil endre Røa sentrum totalt»

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...