ANNONSE
Annonse
Akersposten

Bymiljøetaten: Denne veien heter ikke Harald Løvenskiolds vei

FORVIRRING: Er dette veinavnskiltet bare vås? Er dette også egentlig en del av Melumveien? Det mener i hvert fall Bymiljøetaten, men altså ikke beboere i området, og heller ikke de som har satt opp skiltene. Foto: Fredrik Eckhoff

Heter denne veien egentlig noe helt annet? Beboerne i veien og Bymiljøeaten er helt uenige!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 14:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: I et vedtak om redusert fart fra 50 til 40 km/t i Vækerøveien, skriver byrådsavdelingen at «fartsgrensen i Vækerøveien på strekningen fra Melumveien til Griniveien reduseres fra 50 km/t til 40 km/t.»

Men hvor er egentlig krysset Vækerøveien/Melumveien, tenker vi. Eller, vi trenger ikke en gang å spørre oss selv om det i redaksjonen, ettersom vi tross alt har veldig god oversikt over nærmiljøet på Røa, hvor Akersposten har holdt til i mange år. Melumveien og Vækerøveien krysser hverandre ikke et eneste sted. Punktum!

Vi dobbeltsjekker med kartet på telefonen (Iphone), som bekrefter at Melumveien er en parallellvei til Vækerøveien, som ikke møtes noe sted.

Påståelig etat!

Byrådsavdeling for miljø og samferdsel henviser oss til Bymiljøetaten når vi stiller spørsmål om dette, og i en epost til pressevakten i Bymiljøetaten spør vi hvor 40-sonen skal være, ettersom Vækerøveien tross alt ikke krysser Melumveien noe sted.

Ganske raskt kommer dette svaret:

«Se kartutsnitt fra google. Tiltaket gjelder fra der hvor Melumveien munner ut i Vækerøveien. Kanskje var det litt upresist å si «krysser».»

(Saken fortsetter under bildet.)

Bymiljøetaten viser til dette kartet fra Google Maps, som viser at denne delen av veien faktisk heter Melumveien.

Vedlagt i eposten ligger et kartutsnitt fra Google Maps, og ganske riktig: Der står det at Melumveien går hele veien opp til Vækerøveien og faktisk går i en splitt ved Harald Løvenskiolds vei.

Bymiljøetaten og Google Maps mener altså at denne delen av Harald Løvenskiolds vei, mellom Vækerøveien og Melumveien, faktisk heter Melumveien.

Akersposten på befaring

Akerspostens utsendte blir ekstra nysgjerrig, og går de få meterne bort til krysset. Der står det naturligvis tydelig på skiltene. Veien er merket «Harald Løvenskiolds vei» i alle bauger og kanter. Det er skilt på begge sider av veien både ved Vækerøveien og nede ved Melumveien. De som skilter veier i Oslo, mener altså at veien heter Harald Løvenskiolds vei.

Vi møter en hyggelig dame på fortauet, midt i denne (omstridte) delen av Harald Løvenskiolds vei. Vi stopper henne og spør om hun er lokalkjent. Det er hun.

– Hva heter denne veien?

– Harald Løvenskiolds vei, sier hun bestemt.

(Saken fortsetter under bildet.)

Per Bjerve har bodd i veien i 78 år og mener den heter Harald Løvenskiolds vei.

Ut fra huset som har adresse Harald Løvenskolds vei 2B, som altså iflølge Bymiljøetaten er i Melumveien, kommer Per Bjerve gående. Han forteller at han har bodd i veien siden 1939, altså i 78 år.

– Hva heter denne veien?

– Harald Løvenskiolds vei, sier han og forteller om den gangen denne delen av veien bare var et jorde. Det var da Harald Løvenskiolds vei gikk helt opp til Røakrysset, altså før banen ble bygget ut vest for Røa. Ifølge Wikipedia skjedde det i 1948.

Fra da av ble veien det akkurat nå er navnestrid om, anlagt. Altså for 69 år siden.

Bjerve mener at veien har hett Harald Løvenskiolds vei i alle disse årene, og han stiller seg helt uforstående til at Oslo kommune kaller den Melumveien. Han mener at Melumveien krysser veien litt lenger ned i bakken.

(Saken fortsetter under bildet.)

...og her er den andre delen av veien, også merket som Harald Løvenskiolds vei.

Etaten står på sitt

Med enda sterkere tro på at vi har rett i at Vækerøveien og Melumveien ikke har noen kontakt med hverandre, sender vi Bymiljøetaten en ny e-post, med bilder av gateskiltene, der det står, svart på hvitt, at veien heter Harald Løvenskiolds vei.

Vi legger i e-posten til at vi har snakket med en lokal beboer i veien, som har bodd der siden 1939 – og tenker at nå får de sikkert noe å tenke på.

Men nei.

«Nei, også våre egne kartverk viser det samme. (…) Melumveien krysser over Harald Løvenskiolds vei og munner så ut i Vækerøveien.» er svaret vi får i retur.

Så da er det bare å fastslå at Oslo kommune ved Bymiljøetaten og muligens også byrådsavdeling for miljø og samferdsel, mener at denne delen av veien heter Melumveien, mens lokalbefolkningen hardnakket mener at den heter Harald Løvenskiolds vei. Noe skiltene alltid har vist. Og noe den naturligvis gjør.

Hvis ikke, bør vel noen i kommunen sporenstreks trykke opp noen nye skilt og sette dem opp, slik at vi får Melumveien formet i en Y-splitt?

PS! Svar gjerne på spørsmålet!

LES OGSÅ: Bydelsleder: – Vi føler oss lurt

Åpning av ny kafé på Vinderen

Følg Akersposten.no på Facebook