Akersposten

«Bygging av park på grusbanen må vi gå imot»

Vestre Akers Skilag har vedtatt å gå imot foreldregruppens forslag om å bruke den vestre delen av grusbanen (øverst til venstre på dette kartet) til aktivitetspark for barn og ungdom. VASK foreslår i stedet å bruke den skraverte delen av det grønne området. Dette ligger mellom dagens kunstgressbane og Voksen skole.

Vestre Akers Skiklubb (VASK) går i mot foreldreinitiativet om å anlegge skate- og aktivitetspark på en del av grusbanen på nordsiden av Voksen skole. VASK har et forslag om annen plassering, skriver driftsleder i VASK, Frank Aubert.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

For noen dager siden la en foreldregruppe fra Voksen skole frem forslag om at en del av skoleidrettsbanen (Voksen grus) skulle utvikles til «aktivitetspark». I den forbindelse hadde gruppen vært i forbindelse med Voksen skole og Undervisningsbygg, Oslo KF. Sistnevnte instans er grunneiere. Gruppen påberopte seg støtte både fra skolen og fra Undervisningsbygg.

Litt om banens historikk:

Banen ble bygd i 1958 på foreldredugnad. Skolen var da ganske ny. Den ble bygd som gressbane med løpebane rundt. Anlegget forfalt kraftig i de neste 30 årene, og i 1990 var gressmatten slik at det ikke var mulig å spille fotball på den.

Banesituasjonen var vanskelig på den tiden. I samarbeid med Ready hadde Vestre Akers Skiklub bygd en midlertidig gressbane som sto ferdig i 1985, i dag Voksen kunstgress.

Men vi hadde også behov for en bane der det kunne spilles i all slags vær. Vi fikk da tillatelse fra Skolesjefen, Voksen skole og Park- og Idrett til å bygge om Voksen skolebane til grusbane. Også her i samarbeid med Ready. Prosjektet omfattet også nytt lysanlegg.

Utenom noen lass med grus fra Park- og Idrett, finansierte idrettslagene det hele selv. En ganske stor investering!

Banen sto ferdig høsten 1990. Mellom Vestre Akers Skiklub og Ready ble det skrevet en avtale, som ble godkjent av Oslo kommune. Banen ble skilt ut fra Voksen skole med eget gårds- og bruksnummer. Det ble opprettet driftsavtale mellom Oslo kommune og Vestre Akers Skiklub

I dag har Vestre Akers Skiklub driftsavtale som også omfatter Voksen flerbrukshall.

Grusbanen har siden Voksen kunstgress sto ferdig i 2011, blitt benyttet særlig til barnefotball. For skolen har den vært uhyre viktig. Og det foreligger planer for utvikling av banen: Ønske om kunstgress på banen er meldt inn til kommunen og Norges Fotballforbund.

Det er også påpekt at her ligger det godt an for installering av undervarme. Varmesentralen som betjener skolen og idrettshallen, kan mest sannsynlig utvides til å kunne ta undervarmen også.

Hovedstyret i Vestre Akers Skiklub har behandlet forslaget om aktivitetspark, og gjort vedtak om at bygging av parken på grusbanen må vi gå i mot.

Følgende forhold må tas i betraktning:

Aktivitetsparken blir nærmeste nabo til Voksen kirkegård. Til nærmeste grav er det bare 25 meter!

Skolens vaktmesterbolig (i dag driftslederbolig) ligger bare 70 meter unna. Beboerne, som har småbarn, plages i dag av støyen fra en midlertidig skaterampe som foreldregruppen har satt opp.

Og sist, men ikke minst, vil en slik park begrense videre utvikling av område til idrett. Nå er jo skating også en idrett. Så derfor vil vi støtte etableringen av en aktivitetspark, men på et annet sted:

Mellom Jarbakken og Landingsveien er det et område som eies av Undervisningsbygg og er regulert til idrett. Riktignok ikke så stort som det aktuelle området på grusbanen, men stort nok til å romme de viktigste aktivitetene.

Vestre Akers Skiklub
v/Frank Aubert

leder anlegg

LES OGSÅ: – Perfekt sted for en aktivitetspark

VASKs forslag til plassering av aktivitetspark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...