ANNONSE
Annonse
Akersposten

Byggestart til høsten for Ullerns nye idrettshall

Styreleder i Ullern IF, Svein Storjord, gleder seg over at det kommer en ny idrettshall . Byggestart planlagt til høsten, og plasseringen blir i skråningen hvor det nå er tribune. Foto: Reidar Martinsen

– Dette blir et flott tilskudd til anlegget her. Vi gleder oss, smiler styreleder i Ullern IF, Svein Storjord. Det er gitt klarsignal for ny flerbrukshall med garderober og andre fasiliteter på Ullernbanen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 21:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERNBANEN: I flere år har Ullern IF kjempet en kamp for oppgradering av det tradisjonsrike idrettsanlegget på Ullern. Planene var rimelig store i starten, blant annet med en innendørs fotballhall. Det viste seg at det var litt for lite realisme i disse planene, og førte blant annet med seg massive naboprotester. Men arbeidet var slett ikke forgjeves. For 4-5 år siden ble kunstisbanen ferdigstilt, og det er lagt nytt kunstgress med undervarme på fotballbanen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slik vil den nye flerbrukshallen med garderoober, kontorer og møterom se ut - her fasaden mot fotballbanen. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

– Vi ønsket imidlertid mer, sier Svein Storjord. – Tanken var i større grad å få samlet alle våre idrettsgrener her på anlegget. Det vil vi få nå med en hall for basket og håndball. Det betyr ikke at Ørakerhallen blir overflødig, men at vi nå slipper på reise «byen rundt» på jakt etter treningsfasiliteter, sier Storjord.

Her skal det sprenges

Den nye hallen på Ullernbanen skal anlegges i skråningen hvor det i dag er en tribune. Det skal sprenges bort ikke ubetydelige fjellmasser, som vil gi plass til et bygg som vil romme mer enn bare en hall.

– Ja, vi får garderobeplass til også bandy og fotball her, i tillegg til håndball/basket, og det blir kontorer og møterom i et tidsmessig bygg. Det betyr masse for alle våre iherdige tillitsvalgte og ansatte, sier han.

Skal ikke rive dagens bygg

Byggingen skal etter planen komme i gang høsten 2018, og hvis alt går etter planen skal hele bygget stå ferdig senhøsten året etter – altså 2019. I tillegg planlegges tribune på motsatt side, det vil si på den siden hvor dagens garderober og kontorer befinner seg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slkk blir den nye idrettshallen plassert på idrettsanlegget til Ullern IF. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter

– Men vi skal foreløpig ikke rive disse byggene, selv om noen av dem er gamle. Arkitekten hadde opprinnelig planlagt en mindre tribune, men vi så fort at dette ble for dårlig og har nå fått aksept for et noe større tribuneanlegg, sier Storjord.

Han legger til at det har vært mange års arbeid i de kommunale irrganger for å få dette til, men følte det løsnet skikkelig da bevilgningene til idrettsanlegg i Oslo fikk et løft under det rød-grønne byrådet.

– Vi har lenge drevet en intens kamp for å få politikere til å forstå at hallkapasiteten i Oslo – ja idrettsanlegg generelt, er altfor dårlig. Vi ligger på bunn-nivå her i landet – og ingen er dårligere stilt enn Oslo vest., sier den driftige lederen i Ullern IF.

Hva herligheten vil koste, er noe uklart, men etter hva Akersposten erfarer kan det dreie seg om cirka 165 millioner kroner.

LES OGSÅ: Ullern-Felix lever det perfekte skoleliv

Ullern-gutt kom tilbake etter kreftsykdom

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord