Akersposten
Annonse: Bydel Ullern

Bygge tettere og høyere

22. mai arrangerte Oslo kommune informasjonsmøte om kommuneplanen for Ullern, Vestre og Nordre Aker bydeler. Folk satt som sild i tønne. Mange kom ikke inn. Til det var møtelokalet som tok 200 altfor lite. Folk lurte på hvorfor kommunen ikke kan bygge ut industritomter før man går løs på småhusbebyggelsen, eller hvorfor kommunen ikke satser mer påbygging utenfor bykjernen.

Oslo fortettes. I Bydel Ullern skal det bygges flere tusen nye boliger de kommende år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2017 kl 11:24

BOLIGBYGGINGEN samsvarer ikke med befolkningsveksten i hovedstadsområdet. Derfor legger Oslo kommune opp til en ambisiøs plan om fortetting.

Se faktaboks på om hvor du kan laste ned kommuneplanen og komme med innspill.

To utbyggingskategorier

Utvelgelsen av fortettingsområder er basert på en innenfra- og- ut-strategi og følger t-banenettet.

Det skal fortettes innenfor to kategorier, A og B:

A er i hovedsak nærings- og industribebyggelse. Her legges det opp til 100 prosent områdeutnyttelse. I Bydel Ullern gjelder dette Lilleaker, Skøyen stasjon, Skøyen nord, Huseby (videreført fra 2015) og Montebello som er tatt inn i kommuneplanen for 2017.

B er områder med i hovedsak småhusbebyggelse. Her legges det opp til høyere utnyttelse enn i dag, uten at det er angitt en spesifikk utnyttelse.

I Bydel Ullern gjelder dette Smestad og Borgen. Sistnevnte er tatt inn i kommuneplanen i år.

Dette er i gang:

1. Skøyen: Plan- og bygningsetaten er i gang med en områdereguleringsplan. Bydelen foreslår i sin mulighetsstudie fortetting rundt stasjonsområdet på Skøyen, og en sammenhengende bystryktur fra Hoff i nord til Bestumkilen i sør. Skøyen får en ny sjøfront og et nytt ansikt mot fjorden (www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/bydeler/bydel-ullern/).

Status: Plan- og byg- ningsetaten sender ut planforslag i juni 2017.

Vækerø, Sollerud og Lilleaker: Bydelen foreslår en sammenhengende bystruktur fra Lilleaker i nord til Lysaker stasjon og Lysaker brygge i sør. Lysaker elveby utvikles på begge sider av elven, med en blanding av funksjoner – arbeidsplasser, rekreasjon og boliger – som sikrer aktivitet store deler av døgnet (www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/bydeler/bydel-ullern/).

Status: Forventet oppstart av områdereguleringsplan i regi av plan- og bygningsetaten i 2019.

Smestad: Småhusbebyggelsen rundt t-banen på Smestad skal fortettes. Hvor mange nye boenheter og hvor høyt er ikke bestemt.

Status: Plan- og bygningsetaten har nettopp annonsert formell oppstart av planarbeidet.

Politikerne i Ullern jobber med egen områdestudie for Smestad.

Fem utfordringer som krever handling:

Den «gamle» kommuneplanen er fra 2015, men fem utfordringer gjør at kommunen reviderer etter kort tid.

Vokser raskt. Vi blir flere i Oslo og kommunene rundt de neste årene. Befolkningsframskrivinger viser at vi i 2040 kan regne med at det bor 900.000 innbyggere i Oslo.

Ulikheter mellom folk. Sosiale forskjeller må utjevnes på mange plan.

Ny teknologi og digitalisering. Arbeidslivet, tjenesteproduksjonen, kommunikasjonen og hvordan vi samarbeider endres på grunn av ny teknologi og digitalisering.

Klimaendringene. Behovet for utslippskutt er stort og et våtere, villere og varmere vær legger føringer for utforming av byen.

Globalisering. Endringer langt unna kan raskere få konsekvenser for Oslo. Det kan være innenfor næringsliv, folkehelse og innvandring.

Mer informasjon fra Bydel Ullern her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...