Akersposten

Byens første snø-cross-anlegg fikk pris og penger

Martin Johnsrud Sundby har sitt eget renn for barn og ungdom, Martincrossen, som ble arrangert for første gang sist vinter. Det kan det bli flere muligheter til, for skileikområdet på Voksenjordet er kommet for å bli. Foto: Fredrik Eckhoff

– Nå venter vi på neste kuldeperiode! sier Rune Lorenzen, som på vegne av klubben fikk både pris, penger og heder for å ha skapt det første skikkelige skileik-området i Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2018 kl 14:14

RØA/BOGSTAD: Espen Utaker, styreleder i Oslo Idrettskrets, delte i forrige uke ut prisen «Kreativ på ski», samt 20.000 kroner til Røa Langrenn, ved Rune Lorenzen, som er leder for langrennsavdelingen.

Prisen mottar de for skicrossanlegget Røa IL skapte i fjor på Voksenjordet.

Utaker skrev blant annet dette på sosiale medier etter utdeingen: «Røa har klart å lage byens første snø-cross-anlegg. Og det på et paddeflatt jorde ved Bogstad, samt i bakken ned mot Mærradalen. (…) Preppemaskin er kjøpt på Finn, og 100! frivillige står klare til å være snøkanonvakt i vinter. Det sies at barna kommer bort for å klappe og klemme på snøkanon "sin", mens de venter på snøen.»

Utaker skrev også: Anlegget «Kortreist skiglede» gjør at barna trener der i stedet for å kjøre til Frognerseteren eller Sørkedalen. Martincrossen med Martin Johnsrud Sundby ble arrangert en kveld i mars med nesten 700 barn og ungdom. Vi gleder oss til ny Martincross i år og mye moro i løypene i vinter.»

Skileik i mange år fremover

Vinteren nærmer seg, og Røa IL hviler ikke på laurbærene etter én vellykket sesong på Voksenjordet. Til Akersposten sier Rune Lorenzen at de setter stor pris på både anerkjennelse og ikke minst 20.000 kroner til fortsatt utvikling av skileikområdet.

Leder i Oslo Skikrets, Espen Utaker (t.v) ga pris og penger til langrennsavdelingen i Røa IL, ved Rune Lorenzen.

– Nå venter vi på neste kuldeperiode slik at vi kan begynne å produsere snø med snøkanonen. Vi har befestet oss på jordet, og har fått en avtale med EBY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten, red.anm.) for fem år, sier han til Akersposten.

Med en solid vinter i fjor var Røa ILs skicrossområde en kjempesuksess. I tillegg til egne grupper med skiløpere, brukte lokale barnehager, skoler og institusjoner området jevnlig. Hit kom også skoler fra helt andre steder i byen for å arrangere skidag. I helgene var det også stor aktivitet med barnefamilier som la utflukten sin til Voksenjordet for lek og moro med ski på beina.

Har flyttet kanonen

– Alt vi driver med her, er kortreist skileik. Og det er altså ikke bare for Røa IL, sier Lorenzen, som forteller at de har gjort noen endringer i år, etter erfaringene de gjorde den første vinteren.

– Vi har flyttet produksjonen slik at vi bedre tilpasser oss naboene. Vi har en god dialog med naboene og kommer til å kjøre lite nattedrift av kanonen. Vi vil eventuelt sende ut spørsmål til naboene om det skulle bli aktuelt å kjøre om natten, sier han.

Senere denne uken skal det bli mildere igjen, så nå venter Røa ILs langrennsentusiaster på neste kuldeperiode. Det skal ikke mer enn en kuldegrad eller to før det er full snøproduksjon på Voksenjordet. Barn i alle aldre gleder seg!

PS! Også før snøen kommer, har det vært liv og røre på området. Røa IL arrangerte i helgen klubbmesterskap i terrengløp her, med rundt 300 glade deltakere.

LES OGSÅ: Martin skapte hysteri i eget renn

I helgen var det terrengløp der snøen snart skal skape skileikområde på Bogstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...