Akersposten Media

Akersposten
Annonse: Bydel Vestre Aker

Trenger din hjelp til å gjøre bydelen mer aldersvennlig

(F.v) Grete Singstad Paulsen, Arne Harald Foss og Monica Enge Eriksen; Vi ønsker dine innspill for å gjøre bydelen til en mer aldersvennlig bydel.

Prosjektet «Aldersvennlig bydel» har som mål å tilrettelegge bydelen for en god alderdom og vi ønsker innspill fra pensjonister om hva som er bra i bydelen og hva som kan bli bedre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2018 kl 15:56

Prosjektet “Bydel Vestre Aker – en aldersvennlig bydel” har som mål å sørge for gode tilbud og tiltak som legger til rette for en god alderdom for bydelens innbyggere. Dette forteller prosjektleder Monica Enge Eriksen.

– Sentralt for dette prosjektet er at vi vil ha dialog med våre innbyggere om hvordan bydelen skal bli mer aldersvennlig.

Hun forteller videre at temaene bydelen vil ha din tilbakemelding på er fysiske steder i bydelen, sosiale møteplasser som kafeer og lignende, og tilbud og tjenester. Prosjektet skal tilrettelegge for stor grad av medvirkning fra bydelens innbyggere, og bydelens mål er å bli mer aldersvennlig og involvere befolkningen i utformingen av en aldersvennlig bydel.

– På bakgrunn av tilbakemeldingene vi får vil vi sette i verk en del tiltak og vi har fått bevilget midler til prosjektet, sier Enge Eriksen.

Tilbakemeldingene skal samles inn gjennom det som kalles Seniortråkk/seniorvandring, seniorsamtaler og en dialogkonferanse.

– Vi ønsker som sagt å få innspill fra bydelens innbyggere, og vi vil ha kontakt med både de som beveger seg mye i bydelen, og de som synes det kan være krevende å komme seg rundt, sier Enge Eriksen.

Seniorsamtaler hvor du kan gi oss dine innspill om bydelen

Prosjektet om en aldersvennlig bydel kommer som følge av at Verdens Helseorganisasjon (WHO) har dannet et nettverk for aldersvennlige byer, som Oslo har blitt en del av. Verdens Helseorganisasjon definerer en aldersvennlig by som et inkluderende og urbant miljø som fremmer aktiv aldring.​ ​Som følge av dette vedtok bydelspolitikerne i juni i år at bydelen skal bli en aldersvennlig bydel. Bydel Vestre Aker skal gjennomføre deler av sin innbyggerinvolvering gjennom seniorsamtaler. Disse vil foregå på Røa seniorsenter 5. september kl. 12, og på Vinderen seniorsenter 11. september kl. 12.

– Vi håper mange vil komme på møtene for å gi sine tilbakemeldinger, sier prosjektleder Enge Eriksen.

Samtalene vil foregå i grupper og vil dreie seg om ulike problemstillinger. Informasjon vedrørende påmelding til seniorsamtalene finner du nederst i artikkelen. I tillegg til å reflektere over hva dere savner i bydelen og hva som bør bli bedre, ønsker bydelen også å ha fokus på det som er bra.

– Vi synes det er viktig å også ha fokus på hvilke positive kvaliteter bydelen har, og hva vi bør opprettholde eller gjøre mer av, sier lederen for Vinderen seniorsenter, Grete Singstad Paulsen.

Seniorvandring gir muligheten til å aktivt vurdere steder i bydelen

Et annet virkemiddel for innbyggerinvolvering er Seniortråkk/seniorvandring. Seniorvandring er en vandring rundt i bydelen hvor dere gir innspill på hva som er godt tilrettelagt for bydelens seniorer og hvilke endringer som bør gjøres slik at bydelen blir mer aldersvennlig. Noen kan bruke en app som lastes ned på telefonen (via ExperienceFellow), men det vil også organiseres grupper hvor flere går sammen og formidler til en representant fra bydelen eller frivillige hva som er godt med bydelen og hva som bør endres. Ønsker du å være med på dette kan du ta kontakt med Røa eller Vinderen seniorsenter, eller kontakte prosjektleder Monica Enge Eriksen.

– Et eksempel på bruk av denne tjenesten er hvis du går i bydelen og merker at det er for langt mellom to bussholdeplasser - da kan du gjennom appen eller kart markere at det der trengs en benk, sier Enge Eriksen.

Ifølge tjenesteleder for Røa seniorsenter, Arne Harald Foss, skal programmet hjelpe med å gjøre livet enklere og bydelen mer anvendelig.

– Slike prosjekter er med på å gjøre pensjonister i stand til å leve sitt liv uavhengig av offentlig hjelp.

Bydelen inviterer til dialogkonferanse der alle innspill vil bli diskutert

Alle innspillene bydelen får inn skal så tas opp på en dialogkonferanse som bydelen vil invitere til i slutten av oktober. Her vil det bli diskusjon rundt problemstillingene som har dukket opp gjennom seniorsamtalene og seniorvandringen. Dette medvirkningsarbeidet vil så bli formidlet videre til resten av Oslo kommune slik at flere kan ta det i bruk.

– Vi håper at de som deltar på seniorsamtalene og som er aktive i seniorvandringen, også vil delta på konferansen. Men andre som ikke har deltatt kan også være med, sier Enge Eriksen.

Påmelding til seniorsamtaler og seniorvandring gjøres ved å ta kontakt med:

Prosjektleder Monica Enge Eriksen, tlf: 994 83 241, e-post: monica.eriksen@bva.oslo.kommune.no

Røa seniorsenter v/Arne Harald Foss, tlf: 23 47 61 35, e-post: arne.harald.foss@bva.oslo.kommune.no

Vinderen seniorsenter v/ Grete Singstad Paulsen, tlf: 22 13 96 00, e-post: leder@vinderensenior.no

Her finner du mer informasjon fra Bydel Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...