Annonse: Bydel Vestre Aker

Meslingvaksine før reisen?

På grunn av meslingutbrudd kan det være aktuelt å framskynde MMR-vaksinasjonen for barn mellom 9 og 15 måneder. Vestre Aker helsestasjon tilbyr vaksinen. Foto: Flickr/Creative Commons

Skal du på reise med barn mellom 9 og 15 måneder til land med pågående meslingutbrudd kan det være aktuelt å framskynde MMR-vaksinasjonen. Du kan vaksinere barnet ditt hos bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 10:41

Vestre Aker helsestasjon har siden påske vaksinert mange barn mellom 9 og 15 måneder mot meslinger. Folkehelseinstituttet opplyser om at det stadig er utbrudd av meslinger i Europa og andre deler av verden. Reisemål, type reise og varighet på oppholdet må tas med i betraktningen når tidlig MMR-vaksinasjon vurderes.

Vaksinen beskytter mot meslinger, røde hunder og kusma. Generelt anbefales det ofte å framskynde vaksinasjonen ved reiser til land med høy forekomst av meslinger og lav vaksinasjonsdekning, både i og utenfor Europa.

Gratis vaksinasjon

Vestre Aker helsestasjon tilbyr vaksinen gratis til de barna som er fra fylte 9 måneder til 15 måneder. De gir også råd og anbefalinger, og informerer om inkubasjonstid og vaksinens virkning. I Norge er det høy vaksinasjonsdekning, og det er generelt ikke behov for å framskynde MMR-vaksinasjon til barn som skal oppholde seg i Norge.

Vaksinen er godkjent fra 9 måneders alder, dette er fordi sikkerhet og effekt ikke er undersøkt hos yngre barn. Det er likevel en fordel å vente med første dose MMR-vaksine til barnet er 15 måneder fordi vaksinen virker bedre ved den alderen.

Helsestasjonen er åpen fra 08:15 til 12 på onsdager, og mandager, tirsdager, torsdager og fredager fra 08:15 til 12, og fra 13 til 15. Helsestasjonen anbefaler timebestilling ved vaksinasjon.

Land med meslingutbrudd

ECDC (Det europeiske smitteverninstituttet) overvåker situasjonen og rapporterer jevnlig over meldte tilfeller av meslinger og røde hunder i og utenfor Europa. I Europa kan framskyndet vaksinasjon på landnivå vurderes for blant annet Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Romania, med flere.

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker