Akersposten Media

Akersposten
Annonse: Bydel Vestre Aker

Dette skjer på Hovseter fremover

Sammen for Hovseter (f.v) bomiljøarbeider Steinar Braa, folkehelsekoordinator Kristina Sæverud, prosjektleder for å starte opp det nye ungdomshuset Trine Hjelde, og prosjektleder for områdesatsningen på Hovseter, Ragnhild Lorentzen.

Oppussing av ungdomshuset er i gang og bydelen ønsker at ungdom skal komme på banen! I løpet av vinteren skal det også åpnes en utstyrssentral på Hovseter der barn og unge gratis skal kunne låne idretts- og fritidsutstyr.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2018 kl 13:31

Ragnhild Lorentzen, prosjektleder for områdesatsningen på Hovseter, Trine Hjelde, prosjektleder for å starte opp det nye ungdomshuset, Kristina Sæverud, folkehelsekoordinator, og bomiljøarbeider Steinar Braa, har samlet seg på nærmiljøkontoret på Hovseter for å fortelle litt om hva som skjer fremover.

– Brukstillatelsen til ungdomshuset er i orden og oppussing av lokalet er nå i gang, forteller Lorentzen.

Ungdomshuset åpner vinteren 2019, når oppussingen er ferdig. Nå ønsker prosjektleder for å starte opp det nye ungdomshuset, Trine Hjelde, at ungdom skal komme på banen!

– Hvis du bryr deg og har meninger og ideer for hvordan det nye ungdomshuset skal se ut, hvilke tiltak som skal tilbys, om du har interesser i noen som helst retning, da må du ta kontakt.

– Det at ungdom involverer seg sikrer mer kvalitet i tilbudet for det er ungdom som vet best hvordan de vil ha det, fortsetter Hjelde.

Ungdomshuset skal være et sted for all ungdom i alderen 12 til 18 år fra hele bydelen. Både ungdom og voksne med interesse for ungdom ønskes velkommen til å involvere seg og kan ta kontakt med Trine Hjelde på telefon 468 09 517, på sosiale medier-kontoen “Ung.Hovseter” eller komme innom nærmiljøkontoret eller Familiesenteret på Hovseter.

– Vi er her for å støtte opp om gode ideer som kommer fra lokalbefolkningen. Derfor er det viktig at ungdom og voksne selv kommer på banen, sier Hjelde.

Musikk, Fifa, yoga og dans

Prosjektet har fått konto på sosiale medier, der det vil legges ut nyheter om tilbudet og Hovseter. Kontoen heter “Ung.Hovseter” og er på Facebook, Snapchat og Instagram.

– Vi ønsker å samarbeide med ungdommer om utformingen av det nye ungdomshuset, sier Hjelde.

Hun forteller videre at de har planer om å starte ulike grupper, som musikk, fifa-spilling, yoga og dans. Involvering er viktig for å bygge eierskap til prosjektet, og ungdomshuset er med i forskningsprosjektet “Et sted å være ung” i samarbeid med OsloMet. Prosjektet går ut på at ungdommer selv skal være med i utformingen av ungdomstilbud og ha en nøkkelrolle i forskningen.

– De som har ideer til ungdomshuset kan også komme på kreativt verksted, som er onsdager fra kl. 16 på nærmiljøkontoret, forteller Hjelde.

Kreativt verksted samarbeider med Åpent verksted, som er et kreativt verksted på Røa som drives av kunstner og arkitekt Emma Davis.

– Vi har startet samarbeid med Hovseter ungdomsskole, men vi lar det være opp til skolens elever å bestemme hvordan dette samarbeidet skal bli, sier Hjelde.

– Vi tilbyr skolen å være med på å bestemme, for eksempel kan elevrådet komme opp med et tilbud til elevene som vi kan støtte dem i å gjennomføre.

Utstyrssentral med gratis idretts- og fritidsutstyr til barn og unge

Det jobbes for å etablere en utstyrssentral på Hovseter, i Hovseterveien 104. Dette blir en ordning der barn og unge i bydelen helt gratis kan låne idretts- og fritidsutstyr.

– Målet er å bidra til aktivitetsglede og sikre at mangel på utstyr ikke blir noen hindring for aktivitet, forteller Kristina Sæverud, folkehelsekoordinator i bydelen.

Utstyrssentralen skal være åpen for alle, og vil i første omgang tilby vinterutstyr som ski og akebrett.

– Vi er interesserte i å komme i kontakt med mulige samarbeidspartnere, som idrettslag eller privatpersoner, som kanskje kan hjelpe oss med utstyr til å låne ut, sier Sæverud.

Utstyret skal være i god stand og det er ønske om å ha mye forskjellig utstyr. Det skal også være fokus på ombruk, og utstyrssentralen har således både et miljøperspektiv og et inkluderingsperspektiv.

– Vi håper å åpne sentralen til vinterferien, og det skal også være et sted barn og unge kan gå for å teste en aktivitet, sier Sæverud.

Hun sier videre at de også planlegger gratisaktiviteter knyttet til bruk av utstyret, og at

aktiviteter også kan skje i regi av ungdomshuset.

– Kom innom hvis du har ønsker om tilbud og aktiviteter i nærmiljøet!

Steinar Braa startet nylig i jobben som bomiljøarbeider på Hovseter og han skal jobbe for å løfte Hovseters bomiljø. Da er innbyggermedvirkning en viktig faktor.

– Beboere kan komme og snakke med meg hvis de har ønsker om tilbud og aktiviteter i nærmiljøet, sier Braa.

Han forteller videre at han har et ekstra fokus på de som ikke benytter seg av ungdomshuset og Familiesenteret. Braa holder også på med å dra rundt til andre bydeler for å lære av deres erfaringer.

– Behovene må komme fra befolkningen hvis det skal bidra til å skape det beste nærmiljøet, forteller han.

Bomiljøarbeideren fungerer som et bindeledd mellom beboere og andre tjenesteledd i bydelen og kommunen.

– Jeg er på nærmiljøkontoret hver dag så det er bare å komme innom, sier Braa og smiler.

– Vi legger også opp til flere aktiviteter her på nærmiljøkontoret og at det skal bli mulig å kunne låne dette lokalet.

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker her

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...