ANNONSE
Annonse

Bydel Vestre Aker topper boligprisveksten i Norge

TOPPER: Boligprisene i Bydel Vestre Aker stiger rekordraskt. Illustrasjonsfoto

Det er et radikalt trendskifte i hovedstaden og Oslo vest preger trenden.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2018 kl 16:32

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Eiendom Norge har offentliggjort boligprisstatistikk for 1. kvartal 2018 og ingen steder i Norge stiger prisene mer enn i Bydel Vestre Aker.

Se Eiendom Norges boligprisstatistikk her

Sterk prisvekst i hele Oslo vest

- Boligprisstatistikken 1. kvartal 2018 viser i de fleste områder en svak og moderat prisoppgang. Sterkest vekst hadde bydel Vestre Aker i Oslo med en oppgang på 3,6 prosent etterfulgt av Hammerfest med en vekst på 3,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Like bak kommer bydelene Ullern, Frogner og Nordre Aker som alle har en prisvekst på mer enn 3 prosent i 1. kvartal 2018.

- Prisutviklingen i mars bekrefter utviklingen vi har sett så langt i 2018 om at boligprisfallet som preget markedet gjennom 2017 har stoppet opp i store deler av landet. Prisveksten hittil i år er moderat med unntak av i hovedstaden der første kvartal har resultert i en sterk prisoppgang, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

– Slike tilstander har vi ikke sett så mange av siden høsten 2016

Markant trendskifte

Av byene hadde Oslo sterkest oppgang i mars med 1,7 prosent. Svakest utvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 1,1 prosent. Utviklingen for Oslo de siste 12 månedene er er riktignok negativ. Mange områder i Norge har fortsatt en negativ 12 måneders vekst. Svakest 12 måneders vekst har Oslo med en nedgang på 6,6 prosent, mens Hamar har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,6 prosent.

– Selv om det er flere tegn på bedring i det norske boligmarkedet sammenlignet med den svake utviklingen i 2017, så er det bare i hovedstaden vi kan konstatere at det har vært et markant trendskifte. Normalt vil et økt utbud av boliger for salg i andre kvartal dempe prisveksten fra første kvartal, og det er grunn til å anta at det vil skje også i år. Det er sannsynlig at den sterke utviklingen i bruktboligmarkedet i Oslo vil øke både tilbudet og salget i ny-boligmarkedet i hovedstadsområdet, noe som etter hvert vil kunne dempe etterspørselen i bruktboligmarkedet, sier Dreyer.

Eiendom Norge skriver også at boligprisutviklingen i Norge i 2017 var den svakeste siden finanskrisen 2007/08. Derimot har pendlerkommunene til Oslo sterk prisvekst de siste 12 månedene.

Les også:

– Her er man kongen på haugen

«Slaget om ulovlig oppført land i Bestumkilen»

Følg Akerposten på Facebook

ANNONSE
Annonse