Annonse: Bydel Ullern

– Vi vil hjelpe deg å sove bedre

Bildetekst: Cathrine Lyse (t.v.) og Rebecca Verde Haganes arrangerer søvnkurs med oppstart 5. februar.

Folkehelseinstituttet har beskrevet søvnvansker som landets kanskje mest utbredte og undervurderte folkehelseproblem. Nå kan du få hjelp til å få et bedre forhold til søvn med Bydel Ullerns søvnkurs «Sov godt».

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2018 kl 15:36

Insomini eller søvnvansker rammer omtrent 10 prosent av befolkningen, noe som bare i Bydel Ullern vil tilsvare 3300 mennesker.

– Folk er opptatt av søvn. Vi har alle kjent på hvordan det er å sove dårlig, men for mange kan det bli et større problem. Søvnen har en stor betydning for både helse og livskvalitet. Vi vet at det finnes gode behandlingsmetoder for disse problemene, og det viktig å gi et tilbud til innbyggerne, forteller psykolog i Rask Psykisk Helsehjelp Cathrine Lyse.

Hun skal sammen med Rebecca Verde Haganes, frisklivsveilder på Ullern frisklivssentral, lede kurset «Sov godt» for innbyggerne i bydel Ullern. Kurset starter mandag 5. februar klokken 16.00 i Hoffsveien 48.

Hvem kan få hjelp?

Søvnkurset er rettet mot personer som har problemer med innsovning, hyppige oppvåkninger i løpet av natten og for tidlig oppvåkning. Det er helt normalt å ha problemer med søvnen i perioder, men kjenner man at det over tid går utover den daglige funksjonen, kan det være lurt å gjøre noen grep.

– Vi ønsker å hjelpe alle som over lengre tid har strevd med å ikke få sove eller å våkne for tidlig, og som opplever at dette går utover livskvalitet og hverdag, sier Haganes.

På kurset vil du lære ikke-medikamentelle tiltak for å forbedre søvnen. Selv om sovemedisiner i noen tilfeller kan være nødvendig, har ikke-medikamentelle tiltak vist seg å ha bedre effekt på både på kort og lang sikt.

– Kurset er et godt alternativ til de som ønsker å forbedre søvnen uten bruke av sovemedisiner, eller som ønsker og slutte etter langvarig bruk, sier psykolog Lyse.

80 prosent opplever bedre søvn i ettertid

I løpet av kurset vil du blant annet lære om metoden søvnrestriksjon, hvor 80 prosent av de som gjennomfører behandlingen opplever bedre søvn i ettertid.

– På et kurs vil man også ha muligheten til å møte andre mennesker i samme situasjon og på denne måten kan man motivere og gi hverandre drahjelp på veien, sier Haganes.

Hva kan de som går på kurset forvente å få ut av det?

– Et bedre forhold til søvn, og forhåpentligvis bedre søvnkvalitet, forteller Lyse og Haganes.

Kurset er lagt etter arbeidstid fra klokken 16.00 til klokken 18.00, for at de som er i jobb også skal ha mulighet til å delta. Totalt er det seks kursdager pluss en kartleggingssamtale, for best å kunne hjelpe hver enkelt. Kurset har en egenandel på 200 kroner.

Kontaktinfo

Hvis du ønsker å melde seg på kan man ta kontakt med:

Cathrine Lyse, psykolog v/Rask psykisk helsehjelp

952 98 335 / cathrine.lyse@bun.oslo.kommune.no

Rebecca Verde Haganes, Fagkonsulent v/frisklivssentralen

476 65 718 / friskliv@bun.oslo.kommune.no

Mer informasjon fra Bydel Ullern