ANNONSE
Annonse

«Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom»

Høyresida favoriserer eneboliger slik de alltid har gjort, men la oss vende blikket mot framtida, skriver Jonas Aasen Dybdahl. Arkivfoto

Ungdom uten de riktige foreldrene risikerer å stå utenfor boligmarkedet, skriver leder i Vestre Aker-Ullern AUF, Jonas Aasen Dybdahl.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 09:29

ANNONSE
Annonse

Ungdom uten de riktige foreldrene risikerer å stå utenfor boligmarkedet.

Debatten har rast om Smestad-utbyggingen er dårlig eller bra. Muligheter for alle til å komme seg inn på boligmarkedet er et viktig å ha med seg. Jeg, som ungdom, vil som mange ungdommer bo i verdens beste by, Oslo. Problemet jeg møter er stadig høyere boligpriser og partier som ikke tar dette på alvor.

Stadig flere investerer i sekundærbolig og skrur dermed opp prisen. Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom, og vi har en regjering som ikke tar utfordringene på alvor. Da må også alle være med på løftet – særlig på Oslo vest.

Høyresida favoriserer eneboliger slik de alltid har gjort, men la oss vende blikket mot framtida. Oslo by vokser med 10.000 innbyggere i året, og boligprisen de siste 5 årene har steget 59 prosent. I idylliske bydel Ullern er jeg nødt til å betale over 3000 kroner mer per kvadratmeter for en leilighet kontra en gjennomsnittlig leilighet i Oslo. Om ikke hele Oslo er med på et skikkelig bolig løft vil lommeboka til foreldrene bestemme hvem som i får lov til å bo i verdens beste by i framtida.

Det er derfor gledelig at Arbeiderpartiet tar utfordringene på alvor. Men vi må være varsomme. Smestad er et fantastisk sted som kan utvikles med omtanke. Derfor vil vi ha en mulighetsstudie for Smestad. Jeg er stolt over å stå bak et parti som skal være en garantist for at også fremtidige generasjoner har et sted å bo til en overkommelig pris.

Jonas Aasen Dybdahl
Leder, Vestre Aker-Ullern AUF

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse