Akersposten

«Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom»

Høyresida favoriserer eneboliger slik de alltid har gjort, men la oss vende blikket mot framtida, skriver Jonas Aasen Dybdahl. Arkivfoto

Ungdom uten de riktige foreldrene risikerer å stå utenfor boligmarkedet, skriver leder i Vestre Aker-Ullern AUF, Jonas Aasen Dybdahl.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 09:29

Ungdom uten de riktige foreldrene risikerer å stå utenfor boligmarkedet.

Debatten har rast om Smestad-utbyggingen er dårlig eller bra. Muligheter for alle til å komme seg inn på boligmarkedet er et viktig å ha med seg. Jeg, som ungdom, vil som mange ungdommer bo i verdens beste by, Oslo. Problemet jeg møter er stadig høyere boligpriser og partier som ikke tar dette på alvor.

Stadig flere investerer i sekundærbolig og skrur dermed opp prisen. Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom, og vi har en regjering som ikke tar utfordringene på alvor. Da må også alle være med på løftet – særlig på Oslo vest.

Høyresida favoriserer eneboliger slik de alltid har gjort, men la oss vende blikket mot framtida. Oslo by vokser med 10.000 innbyggere i året, og boligprisen de siste 5 årene har steget 59 prosent. I idylliske bydel Ullern er jeg nødt til å betale over 3000 kroner mer per kvadratmeter for en leilighet kontra en gjennomsnittlig leilighet i Oslo. Om ikke hele Oslo er med på et skikkelig bolig løft vil lommeboka til foreldrene bestemme hvem som i får lov til å bo i verdens beste by i framtida.

Det er derfor gledelig at Arbeiderpartiet tar utfordringene på alvor. Men vi må være varsomme. Smestad er et fantastisk sted som kan utvikles med omtanke. Derfor vil vi ha en mulighetsstudie for Smestad. Jeg er stolt over å stå bak et parti som skal være en garantist for at også fremtidige generasjoner har et sted å bo til en overkommelig pris.

Jonas Aasen Dybdahl
Leder, Vestre Aker-Ullern AUF

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...