ANNONSE
Annonse

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

PÅ LEIRGRUNN: Boligbygg forsikrer om at boligbygget som reiser seg i Røahagan nå står trygt. Foto: Vidar Bakken

Lokalbefolkningen visste at området hvor boligene for funksjonshemmede bygges står på leirgrunn. Det fikk da også konsekvenser.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2017 kl 22:52

ANNONSE
Annonse

RØA: Nederst i Hovseterdalen, Røahagan 1, kommer åtte boligenheter tilpasset personer med funksjonsnedsettelser. Prosjektet har vakt bekymring i nabolaget, som er oppmerksom på at store deler av Hovseterdalen består av leirgrunn.

Påvist kvikkleire
"Sameiet Røahagan 1c er bekymret for byggearbeider på nabotomtønsker da vi har fått vite at det er fare for ras. Vi er meget bekymret og ber om en vurdering av områdestabiliteten", skrev sameiet i mai i år.

Geotekniske undersøkelser hadde tidligere vist at det var leire og kvikkleire i området, men ble ikke oppfattet som noe stort problem. Nabolaget var bekymret for utglidninger på bakgrunn av blant annet NVEs rapport fra 2015 når det gjaldt åpning av bekken, hvor det ble påvist kvikkleire i området.

"Kvikkleira skal ikke utgjøre en risiko, så lenge den tas hensyn til", rapporterte det kommunale foretaket Boligbygg i prosjektbeskrivelsen. Det viste seg å være feil, da det ifølge nabolaget ble hektisk aktivitet med nye grunnundersøkelser og grunnarbeider i mai i år.

Les også: Se hva som bygges på Røa

Saken fortsetter under bildet

SLIK BLIR DET: Åtte boliger tilpasset personer med funksjonsnedsettelser kommer i Røahagan. Illustrasjon: Tegn_3

Måtte sikres

- På grunn av kvikkleiren måtte grunnen sikres før vi kunne fortsette prosjektet. Dette har ført til en forsinkelse på rundt 3 måneder. Vi har foretatt en grunnforsterkning med kalksementpæler. Nå er sikringsarbeidet ferdig, og vi fortsetter byggingen av boligene som planlagt, sier kommunikasjonsdirektør i Boligbygg, Kristin Øyen.

- Tre måneders forsinkelse og merarbeid medfører betydelige merkostnader. Hvor mye?

- Det er for tidlig for oss å kommentere når det gjelder kostnader, sier Øyen, som forsikrer om at det ikke er Bydel Vestre Aker som må stå for kostnadene.

I og med at bygget blir stående i en helling, så lurer noen av våre lesere på om det står trygt i forbindelse med for eksempel kraftig nedbør, i og med at det står på store ansamlinger av kvikkleire.

- Bygget er fundamentert i fjellet, så det står trygt, sier Øyen

LES OGSÅ: På hjemmebane hos baris-kongen Mr. Pimp Lotion

Følg Akersposten.no på Facebook her

ANNONSE
Annonse