Akersposten

«Bohemian Rhapsody»

Fengende Hollywood-feiring av Queen og deres urokkelige plass i musikkhistorien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2018 kl 08:54

Filmfrosk

Akersposten og Filmfrosk gir deg anmeldelser av de store filmene på kino denne høsten.

Filmfrosk har ellers en Youtube-konto der han anmelder filmer på løpende bånd. Vi kan røpe at mannen egentlig heter Sondre Strøm Linde og bor på Makrellbekken. Red.

Bohemian Rhapsody er et biografisk drama om bandet Queen, fra de stiftet bandet, fram til Live Aid-konserten i 1985. Den er regissert av Bryan Singer, og skrevet av Anthony McCarten og Peter Morgan. Filmen sentrerer rundt bandets vokalist Freddie Mercury, som spilles av Rami Malek. Resten av bandet spilles av Gwilym Lee som Ben Hardy, Joseph Mazzello som Brian May, samt Roger Taylor som John Deacon.

Selv om Bohemian Rhapsody skal være en biografi, bør den nok tas med en liten klype salt. Det sies at historien er noe modifisert, som biografiske filmer ofte er, med blant annet litt ekstra dramatikk og minst én fiktiv karakter. Likevel, to av Queens bandmedlemmer skal ha vært med på prosessen, så helt på jordet kan det ikke være. Det filmen mangler på historisk korrekthet, tas derimot igjen på andre måter.

Filmskaperne har gjort en fantastisk jobb med å finne skuespillere som ligner på bandmedlemmene. Alle fire er imponerende like! Ikke bare når det gjelder ting som hår og klær, men også selve ansiktsstrukturen. Hovedrolleinnehaver Rami Malek er i noen vinkler vanskelig å skjelne fra den ekte Freddie Mercury. Og ja, han har løstenner for å gjenskape Queen-vokalistens særegne overbitt. Noe som forøvrig virkelig hamres inn med utallige nærbilder. Skuespillet er også på plass og som det er lagt opp til, stjeler Malek showet. Han spiller med en sjarm og energi som virkelig er en dronning verdig.

Musikken er naturligvis viktig og en stor del av filmen. Vi får et interessant innblikk i de ulike prosessene musikkproduksjon innebærer. Fra låtskriving til innspilling, og selvfølgelig fremførelse. Det er særlig interessant å være vitne til skapelsen av deres største hits. Queen har en rekke sanger som har blitt en uslettelig del av populærkulturen. For de som ikke er et vandrende Queen-leksikon, er det direkte spennende å vente på neste sang. "Åja, de hadde DEN også, ja" er en tanke som nok kan dukke opp både en og to ganger.

Bohemian Rhapsody lykkes godt som en underholdende feiring av Queen og deres urokkelige plass i musikkhistorien. Imidlertid lykkes ikke filmen like godt i å dokumentere bandets eventyrlige reise, og kommer heller aldri ordentlig under huden på Freddie Mercury. Noen deler av hans historie fremstilles noe kunstig. Det brukes noen enkle "Hollywood-løsninger" som ikke passer så godt med filmens tematikk. Til filmens forsvar er det heller ikke lett å vite hva som foregår i hodet på en så unik person.

En film med god driv, mye fin musikk og upåklagelig innsats fra Rami Malek.

Terningkast: 4
Premiere: Fredag 2. november

Filmfrosk

Flere filmer anmeldt av Filmfrosk:

"Mordene i Kongo"

"Kutoppen"

"First Man"

"En affære"
"Battle"

"Når Jeg Faller"


"The Predator"

"Amatører"

"Skjelvet"

"The spy who dumped me"

"De utrolige 2"

"Karsten og Petra på skattejakt"

"Mission Impossible: Fallout"

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...