ANNONSE
Annonse
Akersposten

Bogstadvannet: Denne benkens dager er talte

Bare å sette seg ned. Eller ikke! Foto: Fredrik Eckhoff

Den tristeste benken ved Bogstadvannet fjernes, og allerede denne helgen skal badefasilitetene utbedres.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 15:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTADVANNET: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Akersposten tirsdag beskrev tilstandene ved den mest kjente og kjære badeplassen i Vestre Aker, Bogstadvannet.

Sørgelig forfatning

At benkene ser ut til å ha sunget på siste refrenget altfor lenge, er én ting. Det viktigste er at de to badestigene, ytterst på hver av badebryggene, er i følgende forfatning: Den ene mangler en rekke trinn, slik at det er rundt én meter fra det øverste trinnet og opp til bryggekanten, mens den andre badestigen rett og slett er borte.

Flere Akersposten-lesere har gjort redaksjonen oppmerksom på tilstandene, som de mener er både begredelig og gjør bading utrygt. På Akerspostens Facebook-side tirsdag kom blant annet denne kommentaren: «Den utslitte benken har vært slik lenge! Noen må kunne ta ansvar og fornye den og gjerne sette opp en benk eller to langs veien også!»

Nå blir det bedre

På spørsmål om hva som skal gjøres med benker og manglende badetrapper ved Bogstadvannet, svarer Bymiljøetatens pressekontakt Monica T. Olsen tirsdag ettermiddag:

– Nye badestiger er bestilt, og skal etter planen være på plass til helgen.

Hun opplyser også at badeplassen skal rustes opp til høsten med ny sand.

– I den forbindelse vil også benker bli skiftet ut. Ødelagte benker vil bli fjernet foreløpig, sier Olsen, som legger til:

– I løpet av 2020 håper vi at også nytt toalett vil stå klart på Bogstad badeplass.

LES OGSÅ: "Værsågod, sitt!"

Her kan det bli ulovlig å parkere

Følg Akersposten på Facebook