Akersposten

«Blokker opp mot 10 etasjer i småhusområder er ikke «varsomt»»

"Det finnes ingen gode argumenter for å fortette og rasere grønne småhusområder", skriver Johan N. Hertzberg og Andreas Brännström i FpU.

"Hvorfor Ap nå ønsker å rive hjemmene til folk, forandre nabolag til det ugjenkjennelige og bygge høye blokker, er uforståelig," skriver Andreas Brännström og Johan Hertzberg (FpU).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2017 kl 18:38

AUFs Jonas Aasen Dybdahl og Sigrid Moland skrev 13. juli om hvorfor Arbeiderpartiet vil fortette Oslo. AUF omtaler det som en «varsom boligfortetting». La oss være ærlige, å bygge blokker opp mot 10 etasjer i småhusområder er ikke ”varsomt”. Det er en rasering av Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker. Fremskrittspartiet vil stanse Ap før det er for sent. Prosessen har allerede kommet langt, og motstanden er enorm.

Det finnes ingen gode argumenter for å fortette og rasere grønne småhusområder. Boligprisene er på vei nedover, og boligmarkedet blir bedre for unge. Hvorfor Ap nå ønsker å rive hjemmene til folk, forandre nabolag til det ugjenkjennelige og bygge høye blokker, er uforståelig. Aps politikk vil radikalt forandre Oslo.

Noe som er enda mer uforståelig, er når AUF og Ap hevder nedgangen i boligmarkedet skyldes en «fortetting» som enda ikke har skjedd. AUF må ha misforstått hvordan boligmarkedet fungerer. Boligprisene er på vei nedover fordi regjeringen har lettet på særkrav som har redusert byggekostnadene og boligprisene.

AUF og Ap mener det er «fanatisk» og «velgerfrieri på grensen til det desperate» når Oslo FrP sier nei til denne raseringen. Det er ikke fanatisk å stå opp for hjemmene til folk. Det som derimot er fanatisk, er å rive hus og å bygge blokker basert på falske premisser. Det er provoserende at AUF truer folks eiendom fordi de ikke liker eplehager, men betongblokker.

Det er også hårreisende at Dybdahl og Moland skyver unge og studenter foran seg for å bygge blokker. Fakta er at Fremskrittspartiet i regjering bygger over dobbelt så mange studentboliger årlig som sist Arbeiderpartiet styrte, og det helt uten å bygge blokker i grønne områder. Hvis målet er å gi unge billigere boliger, er Ap dårligst i klassen. Frp har klart det Ap aldri klarte, å innfri løftene.

Oslo FrP står fjellstøtt på vårt nei til Aps rasering av Oslo. Det handler om å bevare grønne områder samtidig som vi legger til rette for billigere boliger. En stemme til Fremskrittspartiet er en stemme for å stanse Arbeiderpartiets planer før det er for sent.

Andreas Brännström
Fylkesformann, Oslo FpU

Johan N. Hertzberg
1. Nestformann, Oslo FpU

LES OGSÅ: "Velgerfrieri på grensen til det desperate"

"Manglende respekt for Skøyens bo- og nærmiljø"

"Uakseptabel rasering"

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...