Akersposten

– Blitt bare drittkasting og show

Professor Ole O. Moen forteller om den amerikanske valgkampen på Deichman-filialen på Røa kommende mandag. Foto: Sara Johannessen/NTB Scanpix

– Fraværet av politisk innhold er skremmende, sier historieprofessor og amerikanist Ole O. Moen, som du kan oppleve på Røa bibliotek mandag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2016 kl 10:17

RØA: Mandag 17. oktober klokken 18 kan du få vite mer om presidentvalgkampen i USA. Da kommer USA-eksperten Ole O. Moen til biblioteket på Røa.

Historieprofessor Ole O. Moen har skrevet bøker blant annet om USAs presidenter, Det hvite hus og den amerikanske borgerkrigen. Moen har fulgt de amerikanske presidentvalgkampene både i USA og fra Norge siden 1960-tallet, men sier at han aldri har opplevet noe lignende som det vi opplever nå.

– Nå er det blitt bare skittkasting og show. Jeg hadde regnet med en stygg valgkamp, men dette overgår alle fantasier.

– Er dette den skitneste valgkampen i USA noensinne?

– Ja, verre enn dette har det aldri vært. Fraværet av politisk innhold er skremmende, sier Moen, som vil belyse dette nærmere i sitt foredrag.

To upopulære

– Det vi også ser er at verken Hillary Clinton eller Donald Trump er spesielt populære. Hillary Clinton har jo de siste årene vært utsatt for den verste svertekampanje i moderne amerikansk presidentvalgkamphistorie. Republikanerne sto bak, men pressen hengte seg villig på. Hun hadde jo en positiv støtte på over 60 prosent da hun gikk av som utenriksminister. Resultatet er at mange amerikanere nå misliker begge to. Vi får håpe det ikke skjer, men jeg frykter at mange vil sitte hjemme ved dette valget, demokratiske Sanders-tilhengere og republikanere som finner Trump uakseptabel.

– Hvem av de to tror du vinner valget i november?

– Nå ser det ut til at valgvinden blåser Hillary Clintons vei, ikke minst på grunn av grumset som kommer fram om Trump, men også fordi han stadig skyter seg i foten. Men mange USA-kjennere har jo tatt feil tidligere i denne valgkampen når det gjelder Trump, så en skal aldri si aldri.

Mandag 17. oktober klokken 18 kan du altså få vite mer om presidentvalgkampen i USA. Da kommer USA-eksperten Ole O. Moen til biblioteket på Røa.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...