ANNONSE
Annonse

Blir dette den nye, trygge skoleveien?

NY VINTER: Med brøytekanter, parkering på begge sider og toveistrafikk kommende vinter, vil neppe Bjørnveien fremstå særlig trafikksikker for skolebarna. Foto: privat

Beboere i området rundt Holmen skole er fremdeles bekymret for manglende sikkerhetstiltak i Bjørnveien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 15:14

ANNONSE
Annonse

HOLMEN: På grunn av innføring av «parkering forbudt» på begge sider i Bjørnveien på strekningen Holmen skole og Stasjonsveien har parkeringen flyttet seg lenger opp i Bjørnveien, hvor skolebarn kommer fra den andre kanten. Veien inn til skolen er fortausløs, noe som betyr at barna må forholde seg til et trafikkbilde hvor de blir presset ut i veibanen av parkerte biler, samtidig som det er biltrafikk i veien og eventuelt biler som skal inn eller ut av parkeringslommer.

Hva med vinteren?

Med tanke på at vi kan få flere vintre som sist vinter med brøytekanter og parkering på begge sider i en vei med toveistrafikk, er det noen av våre lesere som sier de vil kvie seg for å sende barna til fots til skolen. Dermed blir det bil for dem som har muligheten, mens resten av barna dermed må forholde seg til ytterligere trafikk. Enveiskjøring, parkering forbudt og fortau er blant forslagene som har kommet inn.

Saken fortsetter under bildet

HELT OPP MOT SKOLEN: Parkeringen strekker seg langs store deler av Bjørnveien, slik som her med skolen i bakgrunnen. Foto: privat

Akersposten har tidligere omtalt denne problematikken og presentert dette for Bymiljøetaten. Svaret fra etaten var i mai at etaten ikke hadde til hensikt å gjøre ytterligere trafikksikkerhetstiltak i Bjørnveien, utenom plassering av to humper nær skolen.

Les saken her: Samme skolevei, men helt forskjellige trygghetstiltak

Akersposten vil følge opp saken på nytt i forhold til Bymiljøetaten, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg.

Les også:

Tro det eller ei, dette er en skolegård

Første tiltak i den farlige skolegården på Smestad skole

- Risikosport å bevege seg her

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse