ANNONSE
Annonse

Blir det så høyt?

PIPEHØYDE: Nesten like høyt som pipen kan det nye kontorbygget i Harbitzalleen bli. I forgrunnen deltakere som møtte under byutviklingskomiteens befaring. Foto: Vidar Bakken

Beboere og lokale politikere reagerer på det massive kontorbygget som er planlagt i Harbitzalleen. Mandag møtte de byutviklingkomiteen i rådhuset, representanter for Plan- og bygningsetaten og fra utbygger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2016 kl 15:23

ANNONSE
Annonse

SKØYEN: Byutviklingskomiteen skal i neste uke behandle forslaget til utbygging av Harbitzalleen 1-7, hvor utbygger ønsker en bygningsmasse på cirka 80.000m2, hvorav 60.000 m2 over bakkeplan. Det er beregnet at 50 prosent av dette skal bli boliger (cirka 320 boliger) og 50 prosent næring/kontorbygg.

Les også: Bonanza i boligmarkedet på Skøyen

Reagerer på høyden

Naboene reagerer først og fremst på det store, dominerende kontorbygget vendt mot trikketrasseen, som de mener er altfor høyt, med sine 10 høye etasjer. De mener dette vil få konsekvenser for boligbebyggelsen i området på grunn av "skyggeleggingen" og at kontruksjonen av bygget vil fremstå som en 60 meter lang, høy mur. Under befaringen pekte Bjørn Christian Borch på pipen til Hafslund energisentral og sa at kontorbygget ville rage nesten like høyt som pipen, nærmere 50 meter. Høyden på bygget er stipulert til 44 meter over bakken.

REAGERER PÅ KONTORBYGGET: Nabolaget vil ha ned høyden på kontorbygget i bakkant av dette bildet, som vender ut mot trikketraseen. Montasje: Møller Eiendom


– Det er ingen tvil om at bokvaliteten for alle dem som bor i dette nabolaget vil bli sterkt redusert. Dette kommer tett opp til den store boligbebyggelsen i randsonen til Hoff, sier Borch til Akersposten.

Naboaksjonen har bedt om at høyden på kontorbygget blir redusert med 8 meter.

Les også: DEBATT: Harbitzgiganten - 60 meter lang mur i 10 etasjer på Hoff

Over stokk og stein

Plan- og bygningsetaten hadde tidligere et alternativ, hvor etaten gikk inn for å redusere volumet på bygningsmassen. Etter at det såkalte Byplangrepet ble vedtatt av det forrige bystyret, er forutsetningene for utbygging i Skøyen-området endret.

Nestleder i Ullern miljø-, plan- og samferdselskomite, Margrethe Geelmuyden (V), er kritisk til forslaget som byrådet har innstilt til.

– Det er viktig og riktig å utvikle området, men hele bydelen er sterkt kritisk til bruken av byplangrepet. Vi mener fortsatt at man skulle vente på en områdeplan for Skøyen før man vedtar et slikt gigantisk prosjekt. Hva med infrastrukturen i området, og da tenker jeg særlig på skoletilbudet? Flere store prosjekter på Skøyen står i kø for å bli behandlet under byplangrepet. Jeg føler det går over stokk og stein, sier Geelmuyden.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse