ANNONSE
Annonse

Bli med på feiring av Bestum Vel - 125 år

NOEN AV BILENE: I feiringen av jubileet inngår veteranbilutstilling. Foran: Petter Wille og Erik Welle-Strand. Bak: Per Øyvind Hansen, Harald Styrmoe og Eivind W. Robertsen. Bilene: Cadillac de Ville 1966, Fiat 1916, Mustang 1967 og en Volvo militærbil. Foto: Privat

Bestum vel er et svært aktivt vel i lokalsamfunet. Denne lørdagen, 26 august, kan alle som vil være med å feire jubileet. Og barna skal naturligvis være med.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2017 kl 13:48

ANNONSE
Annonse

BESTUM: Bestum Vel er ett av de gamle vellene i så vel Ullern som i Oslo og førstkommde lørdag, 26. august, er det feiring på Nedre Bestum gård.

Veteranbiler

- Vi starter feiringen på Nedre Bestum Gård klokken 11.00 hvor det blir veteranbilutstilling. Mange av bilene har eiere fra Bestum. Den eldste bilen er 101 år i år, en Fiat Tipo 2B fra 1916, forteller leder i Bestum Vel, Per Øyvind Hansen.

- Et par "utenbysbiler" har vi også og det mulig å kjøpe én av dem - en Corvette fra 1971, legger styremedlem Eivind Robertsen til, som selv har en rød Mustang på utstillingen. Den er riktignok ikke til salgs.

FOR EN GRILL: Denne Caddilac de Ville kan du få tatt i nærmere øyesyn. Foto: Privat

- På hagesiden av våningshuset fra 1899 kan du nyte utsikten over Bestumkilen og en kaffe eller ett glass saft og vann sier tredjemann i Bestum Vel-styret, Petter Wille, som stiller ut en Mercedes.

Les også: Bestum Vel: Spekulerer kommunen i forfall?

Ta Bestumrunden

- Siden Bestum og Bestumkilen er nært knyttet til hverandre har vi etablert Bestumrunden med seks poster forteller Per Øyvind Hansen.

- Starten går fra post én som er Nedre Bestum gård. Post to er Oslo Motorbåtforening, post tre er Oslo Kajakklubb og post fire er Bestumkilen Roklubb. På samtlige poster vil det være mulig å se anleggene, båtene, bryggene og snakke med representanter. Det er en runde hvor det maritime står i fokus, sier Hansen.

- Post fem er Vækerøstuene som har vært i Bestum Vels eie siden tidlig på sekstitallet. Stuene er åpne og det vil være mulig å både se arbeiderboliger fra 1780-tallet, samt snakke med flere av kunsthåndverkerne, fortsetter Wille.

- Siste post før man ender opp på Nedre Bestum gård igjen er post seks, Mærradalsbekken (der den ligger nordvest for Sigurd Iversens vei). Bekken er jo en flott stykke natur- og kulturhistorie, sier Hansen.

Der vil Oslo Elveforum ha to representanter som kan alt om bekken.

Tivoliaktiviteter

- Tilbake på Nedre Bestum Gård har vi tre "tivoliaktiviteter". Du kan kaste erteposer på blikkbokser, skyte med luftpistol på blink og kaste tennisball i bøtte. Alt er gratis og det er små premier til alle som treffer, forsikrer Hansen.

- 125-årsjubileet avslutter med Bestum Stasmusikk som spiller klokken halv tre. Kvart på tre er det premiering av veteranbilene. Vi kårer beste bil, grommeste motor og peneste eier....., sier Hansen med ett lurt smil.

Han håper så mange som mulig har lyst til å komme innom og å gå Bestumrunden.

- Her er det aktiviteter for både voksne og barn, sier en engasjert velleder.

Les også:

Om Vækerø politistasjon: - Det er utrolig trist

Vil kjempe for Skøyens egenart

- Jaggu finere her enn hjemme

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse