ANNONSE
Annonse

Bjørnveien: Skolebussen kjørte seg fast, og barna måtte ut i veien

HIT, MEN IKKE LENGER: Skolebussene kjørte seg fast i Bjørnveien på skolens åpningsdag. Foto: Privat

Da gikk det som det måtte gå i Bjørnveien. Det ble for trangt med parkering på begge sider av veien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2018 kl 13:08

ANNONSE
Annonse

HOLMEN: Akersposten har i flere omganger pekt på at Bjørnveien fra den ene siden mot Holmen skole, er en utrygg skolevei på grunn av parkering på begge sider av veien. Barna blir presset ut i veien, som er fortausløs.

Les saken: Bymiljøetaten lover parkeringsforbud i Bjørnveien

To busser involvert

Så skjedde det som mange fryktet i dag. Skolebussene kjørte seg fast, fordi Bymiljøetaten ikke har fått på plass skilting med parkering forbudt, som tidligere lovet. Her er en virkelighetsbeskrivelse fra FAU-representant ved Slemdal skole, Caroline Reed Smith-Meyer:

"Da var vi kommet til første skoledag og det var et veldig trist syn å gå til Holmen skole idag for oss som kommer forbi Vassfaret og Gaupefaret. Biler parkert på begge sider av veien, to skolebusser som ikke kom frem til Holmen skole på grunn av parkerte biler i svingen. Bussene måtte slippe av barna i veien. De som kom kjørende fra oversiden, Løkkaskogen, kom ikke frem på grunn av bussene. Så to busser måtte rygge ut for å kunne slippe frem biler og selv kunne kjøre ut".

Smith-Meyer forteller at ansatte på Slemdal skole var ute og passet på at alle barna kom seg trygt frem, men understrker at dette IKKE er en trygg skolevei og hun synes det er veldig trist at det er bestemt at barna ikke er verdt fortau. Hun etterlyser strakstiltak.

Les også: FAU, rektor og bydel venter på svar om sikring

Snur i saken

Bymiljøetaten har i første omgang svart Bydel Vestre Aker at skiltforskrifter om parkering forbudt i Bjørnveien er sendt ut på høring, med standard høringsbehandling på 3 uker. Bydelen fikk opplyst at det vil være veldig vanskelig å sette inn noen midlertidig tiltak før høringsprosessen og vedtaket er fattet i disse sakene.

Etter dagens hendelse ble det fra politisk hold og gjennom bydelsadministrasjonen i Bydel Vestre Aker lagt ytterligere press på Bymiljøetaten. Det endte opp med at Bymiljøetaten snudde og har gitt tilbakemelding om at de sender ut bestilling til entreprenør om midlertidig regulering i Bjørnveien. Dette vil da gjelde parkering forbudt på nordsiden av veien, strekningen Vassfaret til Henrik Bachers vei.

Den midlertidige skiltingen skal være på plass i løpet av uken, melder bydelsadministrasjonen.

Les også:

– Et fantastisk skolebygg på en helt fantastisk tomt

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse