ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Bingo med innbyggernes hjem»

Ikke for sent å "redde" Smestad, mener Yngvar A. Husebye (H).

«Her håper jeg publikum noterer seg dette. Man kan ikke gjøre noe med fortettingsplanene, det må dessverre bli bymessig fortetting og 10 etasjer. Slik er det bare. Sorry.» Det skriver Yngvar A. Husebye (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 18:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MDGs lokallagsleder Kristin Alvsåker skriver i Akersposten at det er dumt at Smestad ikke ble tatt ut av kommuneplanen som utviklingsområde. Begrunnelsen er at «Smestad har en unik arkitektonisk verdi og har et etablert og velfungerende bomiljø». Nettopp, det er vi enige om. Men så skriver MDG at det likevel ikke var mulig å ta Smestad ut av planen, fordi prosessen var kommet så langt.

Her håper jeg publikum noterer seg dette. Man kan ikke gjøre noe med fortettingsplanene, det må dessverre bli bymessig fortetting og 10 etasjer. Slik er det bare. Sorry.

Yngvar A. Husebye

Vel, så enkelt bør et parti i byråd ikke få slippe unna. Saken er selvsagt ikke slik at det er for sent. Byrådet vet utmerket at hvis man ville, så kunne man gjøre det. Da ville det være et stort flertall i bystyret for å legge småhusområdene på Smestad inn i Småhusplanen. Det er derfor jeg tillot meg å bruke et så sterkt ord som ‘skandale’ i mitt forrige innlegg. Her bruker byrådet vikarierende argumenter, mens det hadde vært mer renhårig å si rett ut: Vi vil fortette her, fordi vi mener det er en god idé.

Når MDG nå lokalt argumenterer for Smestads unike kvaliteter, og så foreslår å gjøre om området til en moderne ‘hageby’, da er det grunn til å sperre opp øynene. Er dette en prøveballong fra byrådet, for å komme seg unna en ubehagelig velgersituasjon? Her foreslås det altså å fjerne eksisterende småhusbebyggelse – den som altså har unike kvaliteter – for å bygge moderne hageby.

Det nevnes Giskehagen som et vellykket prosjekt, og det stemmer, Giskehagen er et vellykket prosjekt. Problemet med sammenligningen er bare den at Giskehagen – som navnet tilsier – var et prosjekt i en stor hage. Ikke et prosjekt hvor man fjernet eksisterende bebyggelse først, og så bygde Giskehagen. Det bør regnes som en stor forskjell.

Jeg har derfor et bedre forslag: La de unike småhusområdene forbli som de er i dag.

Yngvar A. Husebye,
gruppeleder (H),
medlem byutviklingskomiteen, Bydel Vestre Aker

LES OGSÅ: "Ønsker harmonisk hagebyfortetting på Smestad"

– Valget blir bestemmende for utviklingen av småhusområdene

Har bestemt seg for hvilke områder som skal fortettes

Om Smestad: "Direkte skandaløst"

"Byrådet har lyttet til oss!"

http://akersposten.no/nyheter/valget-blir-bestemmende-for-utviklingen-av-smahusomradene/19.2422