ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Bevisst nedprioritering av skolene i vestlige bydeler»

Johan N. Hertzberg (Frp). Foto: Privat

«Resultatet etter tre år med rødgrønt styre i Oslo er sjokkerende,» skriver Johan N. Hertzberg (Oslo Frp).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2018 kl 11:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Resultatet etter tre år med rødgrønt styre i Oslo er sjokkerende. Skolene i de vestlige bydelene nedprioriteres. Fortetting planlegges med full hastighet. Eiendomsskatten går til alle andre formål enn eldreomsorg. Oslo trenger et sterkt Frp og et borgerlig byråd.

Velgerne har god grunn til å føle seg lurt av byrådet. De rødgrønne fortalte at Oslo trengte et løft samt at eiendomsskatten skulle styrke blant annet velferden. Realiteten er at pengene sløses bort på rekommunalisering av veldrevne private sykehjem, oppkjøp av eiendommer kommunen ikke trenger samt en miljøfest til svimlende 118 millioner kroner.

Muligens aller verst er at byrådet foretar en bevisst nedprioritering av skolene i vestlige bydeler. Det er uholdbart at blant annet Vinderen skole kun mottar rundt halvparten så mye per elev som enkelte av skolene på østkanten. Det går utover skolemiljøet og kvaliteten på undervisningen. Oslo FrP ønsker at barn som vokser opp skal prioriteres like mye og få et godt skolemiljø, uavhengig hvor i byen de er fra.

Oslo burde være en åpen by som er lett tilgjengelig for alle. Byrådet arbeider for det stikk motsatte. Titalls nye bomstasjoner settes opp, som kun gjør hverdagen vanskeligere for de som trenger bil. Det er trist at det kun er Oslo FrP som stemmer imot bomstasjoner i byen. Nå går vi til valg på å fjerne bystyrets bomstasjoner.

Oslo var godt styrt av de borgerlige i 18 år. Det er på tide at Oslo igjen får fornuftige politikere ved makten.

Kommunevalget 2019 blir et veiskille for Oslo. På den ene siden er de rødgrønne partiene som prioriterer miljøfest foran trygge skoler. På den andre siden er Oslo FrP som vil stanse kommunal sløsing, prioritere skolene samt fjerne eiendomsskatten og bomstasjonene.

Johan N. Hertzberg
2. nestleder Oslo Frp