Akersposten

Bevilget 400.000 kroner til frivillighet

Bydel Ullern satser på frivillighet og har bevilget 400 000 kroner til dette. – Meld deg som frivillig, oppfordrer bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten, her foran inngangen til nybygget til Ullern kultursenter. Kontakt Ullern kultursenteret, Skøyen aktivitetssenter eller ring bydelen på Telefon 21 80 21 80. Foto: Bjørg Duve

– Har du en god idé? Har du lyst til å være frivillig? Ta kontakt med bydelen!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

BYDEL ULLERN: Det er bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten i Bydel Ullern som kommer med oppfordringen.

– Vi har bruk for deg og dine ideer, sier hun.

– Bydelsutvalget har bevilget 400.000 kroner til å styrke frivilligheten, forsetter Joten. Det skjedde på budsjettmøtet 20. desember. Bydelsadministrasjonen arbeider nå med å utarbeide retningslinjer for tildeling. De skal være klare innen 1. april.

Det var Høyre som fremmet forslag om en tilleggsbevilgning på 400.000 kroner til frivillig arbeid i regi av lag og foreninger rettet mot hjelp til flyktninger, eldre, syke og vanskeligstilte.

– Utlysning vil skje i løpet av første halvår, sier Joten.

Gammelt og nytt

– Bydelsutvalgets vedtak betyr at Bydel Ullern i 2019 satser på å stimulere frivillig arbeid.

Det bor mange ressurssterke mennesker i denne bydelen med tid og kapasitet.

– Vi vil gjerne at disse resursene kan tas i bruk. Enten et sted hvor frivillig tilbud allerede er etablert, eller om en har ideer om nye tiltak.

De som allerede engasjerer seg i frivillig arbeid ulike steder i bydelen, oppfordres selvsagt også til å søke om midler til å styrke den aktiviteten som allerede er i etablert.

– Hvor skal en henvende seg?

– Ta kontakt med Bydel Ullern på telefon 21 80 21 80 eller med Ullern kultursenter eller Skøyen aktivitetssenter.

Bydelsdirektøren er helt klar på at alle gode ideer ikke klekkes ut på byråkratens kontorer. Derfor oppfordrer hun så sterkt hun kan: - Kom med ideer!

– Ta steget!

– Ta steget og meld deg som frivillig, fortsetter Joten. Det er en kjent sak at det å engasjere seg som frivillig ikke bare er bra for samfunnet, men gjør godt også for den enkelte.

Joten legger til at det å være frivillig er et godt forebyggende tiltak for dem som velger å bruke tiden sin på det.

– Det å være sosial, omgås andre mennesker og det å være fysisk aktiv er viktig for alle mennesker.

Det å holde seg aktiv – både fysisk og mentalt – gjør at vi klarer oss selv og har det bedre.

– Det å delta i et fellesskap gir livskvalitet og livsglede.

Viktigst i 2019

Bydelsdirektøren ramser opp følgende tre områder som de viktigste for 2019.

  • Godt forebyggende arbeid.
  • Innbyggerne skal føle trygghet for at de skal få hjelp når de trenger det.
  • Det satses mye på en god kommunikasjon med innbyggerne.

– Det er viktig at folk skal klare seg selv så lenge som mulig. Det betyr at Bydel Ullern må legge til godt til rette for det forebyggende arbeid, slik at folk ikke trenger kommunale tjenester.

Joten trekker fram både Skøyen aktivitetssenter og Ullern kultursenter som sentrale møtesteder når det gjelder det forebyggende.

– På disse sentrene kommer en også i kontakt med seniorveileder. De er der for deg, slik at du kan få informasjon om aktivitetstilbud, råd og veiledning om hva en kan gjøre for å unngå ulykker i hjemmet, samt hva annet en kan få hjelp til.

Fortell, fortell

Bydelen satser på å være en aldersvennlig bydel og har en egen koordinator for denne satsingen. Det gjelder først og fremst områdene samfunnsdeltakelse, kommunikasjon og medvirkning, samt uteområdene og fysisk aktivitet.

– På Ullern kultursenter er MandagsSTOPPEN en slik arena hvor politikere, ledere i bydelen og andre medarbeidere møter innbyggerne og hvor vi kan diskutere hvordan dagens tilbud fungerer og hvordan folk ønsker at det skal fungere. Vi vil svært gjerne høre hva folk har å si, sier Joten. Hun understreker at tilbakemeldingene er svært viktig for henne i det videre arbeidet med å utvikle tilbudene i bydelen.

Teknologi

– I bydelen satser vi også på teknologi. Det blir stadig flere som får tildelt GPS.

– Overvåking?

– Nei. Absolutt ikke, og dette er i samarbeid med den enkelte og deres pårørende. Bydel Ullern har relativt mange eldre og en del av dem er demente. Ved hjelp av GPS kan disse menneskene lettere bli sporet opp hvis de ikke hvor de skal gå, sier Joten og fortsetter.

– Pilledispenserne er det også mange som har stor glede av. Særlig dem som trenger å ta tabletter til faste tider. Den gir beskjed om hvilken tablett du skal ta når.

Bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Foto: Bjørg Duve

Bydelsdirektøren oppfordrer hver og en av oss til å tenke igjennom hva vi trenger av tekniske hjelpemidler for å gjøre hverdagen lettere og tryggere. Mange butikker har gode løsninger med hensyn til å gjøre akkurat din bolig tryggere.

– Eller en kan ta kontakt med bydelens innbyggerkontakt, hvis en ønsker å få råd. Får en tildelt hjelpemidler via bydelen, blir en også registrert som bruker av slike tiltak, sier Joten. Hun legger til at mange ikke ønsker en slik tilknytning og i mange tilfeller er det heller ikke nødvendig.

– En del føler at de mister selvstendigheten sin. Mange butikker har enkle og billige løsninger som kan gjøre hverdagen lettere.

Senior-tråkk

Det å være en aldersvennlig bydel innebærer å legge til rette for alle fra 0 år og oppover.

– Men med hovedvekt på de eldre, sier Joten.

Bydel Ullern satser på å videreføre tiltakene som ble iverksatt i fjor i forbindelse med «Aldersvennlig bydel». Tildelingen for 2019 er ikke avklart, men de midlene som kommer vil bli brukt til videreføring av de aktiviteter som ble igangsatt og initiert i 2018.

– Vi vil for eksempel satse mer på senior-tråkk og få lagt til rette for dette fler steder i bydelen.

Det er her snakk om å utvikle områder og traséer i nærmiljøet til gode og sosiale møteplasser og aktivitetssteder.

– Her er det viktig å få de eldre til å medvirke i sitt nærmiljø, slik at områdene blir slik at en har lyst til å bruke dem. At folk som bor her medvirker i utvikling av bydelen, er viktig, sier bydelsdirektøren.

Flere hender

Byrådet i Oslo satser mye på å styrke eldreomsorgen.

– Bydel Ullern har de siste tre årene fått 24 nye stillinger. Antall stillinger i hjemmetjenesten økes også i år til i underkant av 30 stillinger.

– Er dette stillinger som gjøres om fra midlertidige til faste?

– Nei. Dette er en reell økning, en satsing fra Byrådet.

Dagens byråd gikk til valg på 500 nye stillinger innen eldreomsorgen i Oslo kommune i løpet av valgperioden på fire år.

– Ettersom det bor relativt mange over 67 år i denne bydelen får vi faktisk en reell styrking på dette området, sier Marie Anbjørg Joten og legger til at det for eksempel blir flere sykepleiere, flere helsefagarbeidere, flere ansatte som arbeider med rehabilitering og utvidelse av demenstilbudet. I løpet av noen få måneder vil demensboligene i Lilleakerveien 43 bli tatt i bruk.

– Ja, og som sagt så satser bydelen på det forebyggende arbeidet. Det er viktig at vi holder oss friske så lenge som mulig, men her må hver og en av oss også gjøre en egen innsats for å klare det. På den måten kan du og jeg lykkes, sier bydelsdirektøren.

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...