ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Betyr veldig mye for meg å være her

Jacob Francke (15) er på treningssamling med de resten av norgeseliten i samme årsklasse. Foto: Mats Lønne

– Jeg føler at den harde jobben jeg har lagt ned har gjort meg bedre, men at jeg fortsatt har langt igjen å gå, sier Ullern-gutten som denne uken trener med resten av norgeseliten i sin årsklasse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN/PORSGRUNN: Jacob Francke (15) fra Ullern deltar denne uken på Equinor Talentleir som arrangeres i Porsgrunn. Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å være de beste spillerne i aldersgruppen 14-15 år. Hvis Francke presterer godt på leiren kan han kanskje få sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden.

− Det betyr veldig mye for meg å være her, sier Jacob Francke fra Ullern.

Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfulle spillere som kan styrke landslagene, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutviklingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagsspillere har vært deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å være en av de viktigste samlingsplassene for de mest talentfulle spillerne innenfor sine årskull.

− Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemeldinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper at Jacob Francke fra Ullern får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutøver, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor.

− Jeg føler at den harde jobben jeg har lagt ned har gjort meg bedre, men at jeg fortsatt har langt igjen å gå. Det er mange her som er bedre enn meg, så selv om jeg er god må jeg fortsatt jobbe hardere enn de andre her for å bli best, sier Francke.

Gror godt i klubbene rundt i landet

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvikling. Målet til Equinor Landslagsskolen, som denne talentleiren er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningstilbud som det kan være vanskelig å få til i den lokale klubben.

– Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir coachet av trenere som til daglig jobber med ungdomslandslagene våre. Francke er her fordi han er blant de beste i sine årskull og fortsetter han utviklingen så får han nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.