Akersposten

«Berettiget kritikk av kutt i budsjett og tjenester i bydelen»

DEBATT: Ingvill Elvestad Meltvedt (V) og Torfinn Lødøen Gaarden (V)

IKKE GODT NOK: Venstrerepresentantene er ikke fornøyd med prosessen rundt Bydel Vestre Akers "krisebudsjett".

Venstrerepresentantene vil ha en grundigere vurdering av bydelens "krisebudsjett", som partiet har vært med å vedta.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 15:43

På seks dagers varsel måtte politikerne i Vestre Aker kutte budsjettet med 34 millioner kroner den 18. juni 2020. Administrasjonen forsikret at det ville komme gode risikovurderinger som skulle sikre forsvarlighet og gode løsninger ved valgte kutt.

Les også: Dramatisk for bydelen – må spare inn 58 millioner kroner

Flere, blant fysioterapeutene, har pekt på at kuttene rammer tjenestetilbudet til noen av de brukerne som trenger det mest. Nå som risikovurderingen foreligger til BU møte den 3. september, kan vi i Venstre ikke se at risikovurderingene inneholder helt grunnleggende perspektiver og betraktninger. Brukerperspektivet er fraværende, administrasjonen har ikke hatt dialog med hverken de som mister arbeidsplassen eller de som bruker tjenestene. Det foreligger heller ikke systematisk analyse av hvilke ulemper kuttene vil medføre for tjenestetilbud og faglig kvalitet. Venstre bidrar derfor til å få på plass en grundigere risikovurdering.

Les også: - Det er dramatisk og hjerteskjærende

Allerede under bydelens budsjettarbeid høsten 2019 påpekte Venstre at budsjettforslaget fremsto som lite realistisk. Det brått oppkommende behovet for budsjettkutt i midten av juni, bekreftet dessverre Venstres skepsis til realismen i budsjettet. For oss i Venstre er det også et mysterium hvorfor budsjettutfordringene brått kom som en hastesak som bare måtte løses og vedtas umiddelbart før sommeren.

I lys av ovennevnte stiller Venstre seg spørrende til realisme og kvalitet i de planer som utarbeides i Bydel Vestre Aker. For å sikre gode tjenester til innbyggerne i bydelen, er det helt avgjørende at bydelsdirektøren med sin stab organiserer sitt arbeide godt og utfører sine oppgaver med god kvalitet. I budsjettarbeid og risikovurderinger har hverken planlegging eller kvalitet vært god. Administrasjonen har de siste to år omorganisert og vist til at bydelens budsjettutfordringer skyldes dårlig styring fra tidligere. Venstre mener årets forverring av budsjettsituasjonen, peker i retning av at styringen fortsatt ikke er god nok i Bydel Vestre Aker.

34 millioner utgjør 2,3 prosent av bydelens budsjettramme. Dersom 97 prosent av bydelens øvrige aktiviteter var drevet 3 prosent bedre, hadde Bydel Vestre Aker ikke hatt behov for ekstraordinære kutt mitt i budsjettåret. Venstre ønsker å bidra i smertelige prioriteringer, men vi behøver da et godt faktagrunnlag å basere prioriteringene på. Samtidig må vi sette søkelys på hvorfor vi har havnet i de harde prioriteringers kval, så vi ikke havner i samme uføre neste sommer.

God styring av ressursene er politikernes oppgave og Venstre vil bidra til et ansvarlig budsjett. Men bydelen må bli bedre til å produsere effektive tjenester, slik at vi i fremtiden kan unngå å kutte i tjenestene til mennesker som trenger dem.

Ingvill Elvestad Meltvedt (V)
Helse- oppvekst-, velferd- og eldrekomiteen i Bydel Vestre Aker
Leder Vestre Aker Venstre

Torfinn Lødøen Gaarden (V)
Bydelsutvalget Vestre Aker

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...