ANNONSE
Annonse
Akersposten

Ber byrådet om timeout for Røa

SKANSKA: Prosjektet på Røa som Skanska vil prøve for byråd/bystyre, blir en prøvestein for om rådhuspolitikerne vil gi Røa en time-out. Skisse: LINK Arkitektur

Det florerer av planer på og rundt Røa, men ingen har oversikten over konsekvensene og hvilken utvikling som vil gagne området.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2019 kl 18:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det har bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker tatt konsekvensen av og har møtt byrådsavdeling for byutvikling i den anledning.

I februar vedtok bydelsutvalget: Vestre Aker bydelsutvalg ber byrådsavdeling for byutvikling foreta en gjennomgang av alle forslag og planer for Røa sentrum, og la aktive plansaker stilles i bero inntil en slik gjennomgang er ferdig. Bydelsutvalget ønsker et møte med de involverte byrådsavdelingene for byutvikling og miljø og samferdsel for å avklare overnevnte forhold, og ber om at dette kan finne sted snarlig, da tid er en faktor av betydning for saken.

Les også: Ber om at alle byggeplaner for Røa-området fryses

Skanska - en pekepinn

Møtet med byrådsavdelingen med byråd Hanna Marcussen (MDG), byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) og stab har funnet sted og Yngvar A. Husebye (H) er optimistisk etter møtet.

- Det var Peter Hausken (Ap), Knut Frederik Horn (MDG) og jeg som møtte byrådsavdelingen. Vi oppfattet det slik at de var positive og lyttet nøye til det vi sa. Det er tverrpolitisk enighet i bydelen om behovet for en timeout. Den utløsende faktor var at Skanska ikke har akseptert avslag fra Plan- og bygningsetaten eller tatt hensyn til bydelsutvalgets klare nei til utbyggingsforslaget. Skanska har bragt saken inn for byrådet og behandling i bystyret. Nå haster det som sagt, å stille aktive plansaker i bero til vi har skaffet oss en oversikt. Hva som blir byrådsavdelingens innstilling når det gjelder Skanskas planer, vil gi oss en pekepinn på hva byrådet ønsker når det gjelder Røas utvikling, sier Husebye.

ENSTEMMIG: Vestre Aker bydelsutvalg er enstemmige i synet på at Røa trenger en timeout. Foto: Vidar Bakken

Får vite fredag

Byrådsavdelingens standpunkt til Skanskas planer kan bli et signal på hva bydelen kan vente seg.

- Vi er opptatt av å få til en god og stedstilpasset utvikling på Røa. Vi vurderer nå om Skanska skal få lov til å gå videre med sine planer for Røa eller om vi skal støtte Plan- og bygningsetatens avslag som er grunngitt med at Skanskas planer ikke er i tråd med Røaplanen. Det vil først bli klart på fredag, sier byrådssekretær Rasmus Reinvang, som ikke vil si noe om hvilken retning saken vil ta.

Les også: Skanska går til bystyret med Røa-planene

Fortjener en god plan

- Vi er spente på hva byrådet mener. Vi blir meget skuffet hvis de ikke har lyttet til våre vurderinger, men håper selvsagt på at byrådet ser dette helhetlig, slik vi gjør lokalt. Vi kommer uansett til å be om møte med byutviklingskomiteen så snart saken kommer opp. For oss er dette en meget viktig avgjørelse, og vi vil passe på at alle partiene forstår hva som er på spill. Vi ønsker også dialog med blant annet Skanska, og at de naturligvis skal få bygge.

- Skanska har investert en hel del på Røa, og forventer selvsagt avkastning. Med god dialog, også med Røa Vel og deres Planforum, tror vi summen til slutt blir mye bedre. Røa fortjener en god plan, sier Husebye, som også mener at noe av det mest krevende i prosessen er hva som skal skje med de gamle husene på Skanskas område.

Les også:

– Det er lov å gå tilbake til tegnebrettet og tenke seg om

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!