Akersposten

Ber bydelen beskytte friområdet mot «A house to die in»

PÅ KIKKUTKOLLEN: "A house ti die in" er planlagt på Kikkutkollen. Foto/ill.: Snøhetta

Under siste møte i bydelsutvalget i Bydel Ullern ba SVs leder Beate Bruun om at utvalget måtte ta stilling til å bevare friområdet på Ekely/Kikkutkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2018 kl 11:05

ULLERN: Det var under «åpen halvtime» at leder av Ullern SV, Beate Bruun, kom med denne oppfordringen.

Beate Bruun understreket at slaget nå står om friområdet som blir berørt av Melgaards prosjekt, «A house to die in», hvor Selvaag er tiltakshaver og hvor prosjektet er utviklet i samarbeid med Snøhetta. Etter at den delen av prosjektet som berørte det fredede området ikke lenger er aktuelt, er det friområdet på Kikkutkollen som skal bære prosjektet, i følge planene.

Les også: Bevare Kikkutkollen eller "A house to die in" (OBS. Det er gjort endringer i selve prosjektet, men det er området i artikkelen det er snakk om)

OPPFORDRER: Beate Bruun ba bydelsutvalget om en uttalelse som ivaretar friområdet på Kikkutkollen. Foto: Vidar Bakken

- Det gjelder området som er regulert til friområde og som er veldig viktig for nærområdet. Dette er mange barns lekeområde i et område med veldig lite utearealer. Det fungerer også som uteareal for den nærmeste barnehagen og utfluktsmål for mange barnehager. Området er også en del av turveisystemet. Dette må vi ta vare på, sa Bruun og viste til behovet for å bevare de små friområdene som er igjen, i forbindelse med den forventede utbyggingen av Skøyen.

I DETTE OMRÅDET: Beate Bruun og Thor Sandborg i friområdet hvor "skulpturboligen" er planlagt. Arkivfoto

Hun viste til at Plan- og bygningsetaten mener utbyggingen ikke er i strid med overordnede føringer.

- Det mener vi ikke er riktig. Å tillate bygging i dette området er i konflikt med at barn skal ivaretas spesielt i plansaker. Det i strid med retningslinjer som skal beskytte barn og unge, kulturminneloven og lov om biologisk mangfold. Det er et mål i kommuneplanen at grønne områder skal ivaretas og styrkes. Vi oppfordrer bydelsutvalget å ta opp denne saken og komme med en uttalelse, sa Bruun

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), informerte om at saken skulle komitebehandles og deretter ville bydelsutvalget uttale seg i saken. SV er ikke representert i BU i denne perioden.

Les også:

«Slaget om ulovlig oppført land i Bestumkilen»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...