ANNONSE
Annonse

Ber bydelen beskytte friområdet mot «A house to die in»

PÅ KIKKUTKOLLEN: "A house ti die in" er planlagt på Kikkutkollen. Foto/ill.: Snøhetta

Under siste møte i bydelsutvalget i Bydel Ullern ba SVs leder Beate Bruun om at utvalget måtte ta stilling til å bevare friområdet på Ekely/Kikkutkollen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2018 kl 11:05

ANNONSE
Annonse

ULLERN: Det var under «åpen halvtime» at leder av Ullern SV, Beate Bruun, kom med denne oppfordringen.

Beate Bruun understreket at slaget nå står om friområdet som blir berørt av Melgaards prosjekt, «A house to die in», hvor Selvaag er tiltakshaver og hvor prosjektet er utviklet i samarbeid med Snøhetta. Etter at den delen av prosjektet som berørte det fredede området ikke lenger er aktuelt, er det friområdet på Kikkutkollen som skal bære prosjektet, i følge planene.

Les også: Bevare Kikkutkollen eller "A house to die in" (OBS. Det er gjort endringer i selve prosjektet, men det er området i artikkelen det er snakk om)

OPPFORDRER: Beate Bruun ba bydelsutvalget om en uttalelse som ivaretar friområdet på Kikkutkollen. Foto: Vidar Bakken

- Det gjelder området som er regulert til friområde og som er veldig viktig for nærområdet. Dette er mange barns lekeområde i et område med veldig lite utearealer. Det fungerer også som uteareal for den nærmeste barnehagen og utfluktsmål for mange barnehager. Området er også en del av turveisystemet. Dette må vi ta vare på, sa Bruun og viste til behovet for å bevare de små friområdene som er igjen, i forbindelse med den forventede utbyggingen av Skøyen.

I DETTE OMRÅDET: Beate Bruun og Thor Sandborg i friområdet hvor "skulpturboligen" er planlagt. Arkivfoto

Hun viste til at Plan- og bygningsetaten mener utbyggingen ikke er i strid med overordnede føringer.

- Det mener vi ikke er riktig. Å tillate bygging i dette området er i konflikt med at barn skal ivaretas spesielt i plansaker. Det i strid med retningslinjer som skal beskytte barn og unge, kulturminneloven og lov om biologisk mangfold. Det er et mål i kommuneplanen at grønne områder skal ivaretas og styrkes. Vi oppfordrer bydelsutvalget å ta opp denne saken og komme med en uttalelse, sa Bruun

Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H), informerte om at saken skulle komitebehandles og deretter ville bydelsutvalget uttale seg i saken. SV er ikke representert i BU i denne perioden.

Les også:

«Slaget om ulovlig oppført land i Bestumkilen»

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse