ANNONSE
Annonse
Akersposten

Ber barna unngå mye nærkontakt

Lysejordet skole er blant skolene som fredag morgen har sendt ut skriv om tiltak mot Corona-viruset. Arkivfoto

Fredag morgen varslet Oslo-skolene at de satt inn tiltak mot Corona-viruset. I et skriv til foresatte ved mange av skolene i Oslo, ble barna blant annet bedt om å unngå mye nærkontakt. Fredag ettermiddag har de imidlertid gått tilbake på tiltakene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 09:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Norge og Oslo har fått sine første Corona-smittede, og flere er i karantene i påvente av prøver. Derfor gjorde Osloskolen fredag morgen grep for å forebygge smittespredning.

Her er skrivet som gikk ut til foresatte ved Oslo-skolene:

«På grunn av at Coronaviruset har kommet til Norge, setter vi i gang flere forebyggende tiltak, for å være føre var. Elevene og de ansatte får beskjed om å unngå mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsing og liknende. Vi skal selvfølgelig trøste elever som trenger det osv, men holder nærkontakt forøvrig på et minimum. Vi vil oppfordre dem til å vaske hendene ofte.

Vi oppfordrer dere til å snakke om at det er viktig å vaske hendene ofte hjemme, og til å vaske hendene før elevene kommer på skolen, og når de kommer til skolen. Videre vil vi snakke med elevene om at man bør hoste i albuekroken.Husk at elever som er syke skal holdes hjemme. Vi oppfordrer også til å følge med på Oslo kommunes nettsider og helsenorge.no de nærmeste dagene, for å følge med på om det kommer nye råd fra helsemyndighetene.»

Endret

Fredag ettermiddag har imidlertid Osloskolen gått litt tilbake på sine forholdsregler. De skriver på Facebook:

«Klemming og håndhilsing er ok! Vi har i ettermiddag fått et oppdatert råd fra smittevernoverlegen i Oslo kommune. Slik situasjonen er nå, er det likevel ikke behov for å advare mot nærkontakt som klemming og håndhilsing. Det er fortsatt en god idé å vaske hendene. Vi i Osloskolen ønsker dere alle en god helg!»

LES OGSÅ: To Ullern-venninner i karantene i påvente av Corona-svar