Akersposten

Ber barna unngå mye nærkontakt

Lysejordet skole er blant skolene som fredag morgen har sendt ut skriv om tiltak mot Corona-viruset. Arkivfoto

Fredag morgen varslet Oslo-skolene at de satt inn tiltak mot Corona-viruset. I et skriv til foresatte ved mange av skolene i Oslo, ble barna blant annet bedt om å unngå mye nærkontakt. Fredag ettermiddag har de imidlertid gått tilbake på tiltakene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 09:58

OSLO: Norge og Oslo har fått sine første Corona-smittede, og flere er i karantene i påvente av prøver. Derfor gjorde Osloskolen fredag morgen grep for å forebygge smittespredning.

Her er skrivet som gikk ut til foresatte ved Oslo-skolene:

«På grunn av at Coronaviruset har kommet til Norge, setter vi i gang flere forebyggende tiltak, for å være føre var. Elevene og de ansatte får beskjed om å unngå mye nærkontakt i form av klemmer, håndhilsing og liknende. Vi skal selvfølgelig trøste elever som trenger det osv, men holder nærkontakt forøvrig på et minimum. Vi vil oppfordre dem til å vaske hendene ofte.

Vi oppfordrer dere til å snakke om at det er viktig å vaske hendene ofte hjemme, og til å vaske hendene før elevene kommer på skolen, og når de kommer til skolen. Videre vil vi snakke med elevene om at man bør hoste i albuekroken.Husk at elever som er syke skal holdes hjemme. Vi oppfordrer også til å følge med på Oslo kommunes nettsider og helsenorge.no de nærmeste dagene, for å følge med på om det kommer nye råd fra helsemyndighetene.»

Endret

Fredag ettermiddag har imidlertid Osloskolen gått litt tilbake på sine forholdsregler. De skriver på Facebook:

«Klemming og håndhilsing er ok! Vi har i ettermiddag fått et oppdatert råd fra smittevernoverlegen i Oslo kommune. Slik situasjonen er nå, er det likevel ikke behov for å advare mot nærkontakt som klemming og håndhilsing. Det er fortsatt en god idé å vaske hendene. Vi i Osloskolen ønsker dere alle en god helg!»

LES OGSÅ: To Ullern-venninner i karantene i påvente av Corona-svar

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...