ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Bekymret for Røatunnelen»

Peter Hausken (Ap), medlem av bydelsutvalget i Vestre Aker, frykter for Røatunnelen hvis Høyre får gjennomslag for forslaget om tre-timersregelen i bommen.

Høyres bomforslag vil føre til at flere hundre millioner kroner i inntekter fra Oslopakke 3 går tapt, skriver Peter Hausken (Ap).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2019 kl 11:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Forslaget fra Høyre om at det skal innføres en 3-timerregel, der man i bomringen betaler kun én gang mellom kl. 17 og 20, gjør at jeg blir bekymret for framdriften for Røatunnelen. Det vil gjøre at vi mister flere hundre millioner kroner i inntekter fra Oslopakke 3.

Økonomien er stram, og antall prosjekter som skal finansieres, er stort. Det er flere prosjekter inne, enn det er penger til. Nå vil Høyre kutte inntektssiden ytterligere. Politikk handler om å prioritere begrensede midler til beste for innbyggerne. Fjerner man inntekter, må også utgiftene ned. Så langt har Høyre bare kuttet i inntektene, men ikke sagt et ord om hvilke prosjekter de vil kutte. Det er ikke redelig overfor velgerne.

Røatunnelen var blant de siste prosjekt som kom inn, vil det nå bli første prosjekt ut eller er det t-banetilbudet de vil kutte?

Høyre er altså villig til å risikere at Røatunnelen utsettes?

Peter Hausken (Ap)
Bydelsutvalget Vestre Aker