Akersposten

– Bekken vil beslaglegge store arealer

Hovseterdalen slik den er i dag, med bekken i kulvert tre-fire meter under bakken. Slik bør den forbli, mener Nicolay Bruusgaard i Hovseterdalens Venner. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

– Situasjonen er uendret, sier han som har frontet motstanden mot åpning av bekken i Hovseterdalen, sterkest, Nicolay Bruusgaard.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2019 kl 12:07

HOVSETERDALEN: Da publikum fikk slippe til med spørsmål og innspill på møtet på Persbråten skole tirsdag kveld, kom det også tydelig frem at det er svært delte meninger om en åpning av Mærradalsbekken i Hovseterdalen.

En av motstanderne, Nicolay Bruusgaard, er nabo på vestsiden av dalen, og han har som leder av Hovseterdalens Venner tatt opp temaet flere ganger. Diskusjonene har gått høyt, ikke minst på sosiale medier, og en underskriftskampanje som fikk mer enn 400 signaturer, viste at han langt fra er alene om å ønske at Hovseterdalen forblir som den er.

På møtet tirsdag etterlyste han en skikkelig brukerundersøkelse. Bruusgaard mente at Vann- og avløpsetaten bør gjennomføre en grundig undersøkelse blant brukere og beboere i området for å finne ut av hvor mange som virkelig ønsker Mærradalsbekken opp i dagen.

Derfor vil han ikke ha bekk

Til Akersposten sier Bruusgaard etter møtet at skissene til etaten bekreftet hans bekymringer.

– Situasjonen er uendret. Bekken, slik den ble presentert på medvirkningsmøtet, vil gjøre akebakken helt uinteressant for de aller fleste barna. Kameratgjengene som møtes ukentlig gjennom hele sommeren for uorganisert ballspill, vil i fremtiden ikke ha noen egnet gressplen å spille på, sier han og fortsetter.

– De yngste barnehagebarna vil med bekk ikke lenger kunne løpe fritt rundt, og de mange svaksynte som daglig benytter dalen vil oppleve området som mindre trygt. I tillegg vil området trolig bli mindre egnet for treningsområde for de ulike idrettslagene som flittig benytter dalen til ski og løping ettersom bekken vil beslaglegge store arealer, sier leder for Hovseterdalens venner, Nicolay Bruusgaard.

– Hvorfor skal vi bruke millioner av kroner på noe folk ikke vil ha? spør han.

– På denne strekningen er bekk uønsket. Det vet vi, for vi har gjort det vi mener etaten selv burde ha gjort for lenge siden – nemlig å kartlegge hva brukerne mener. 70 prosent av de som svarte på undersøkelsen vi gjennomførte for noen år siden, svarte at de ikke ønsker en bekk i dalen. Blant de som bruker den ofte, var tallet enda høyere, sier han.

– Når etaten selv bekrefter at området ikke er spesielt flomutsatt, burde brukernes meninger og ønsker veie veldig tungt når beslutning skal fattes. Og de fleste som bruker dalen, ønsker dalen akkurat slik den fremstår i dag; full av aktiviteter, vakker, trygg og ikke minst veldig enkel å vedlikeholde, avslutter Bruusgaard.

I kontrast

Bruusgaards uttalelser står i skarp kontrast til en av bekkens forkjempere, Ida Fossum Tønnesen, blant annet aktiv i Oslo Elveforum. Hun er også leder for Mærradalsvekkens Venner. Til Akersposten sa hun tidligere i høst:

– Jeg tror ungene kommer til å fryde seg. Vi skal ikke ødelegge tumleplasser. Her skal folk fortsatt få gå på ski, spille fotball, ake og løpe. Vi mener at bekken vil berike dalen, sier hun og peker på andre, vellykkede bekkeåpninger i byen, som Hovinbekken.

LES OGSÅ: Slik kan en bekk i Hovseterdalen bli

Et foreløpig utkast til hvordan bekken kan slynge seg gjennom 650 meter av Hovseterdalen. Skisse: Vann- og avløpsetaten og Grindaker landskapsarkitekter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...