Akersposten

- Bekkeåpning er gull

OMTRENT HER: Knut Frederik Horn sammen med hunden Quita, står i området hvor det planlagte bekkeløpet vil starte. Foto: Vidar Bakken Skisse: Bymiljøetaten

Det er ikke enighet blant politikerne i Vestre Aker om bekkeåpning i Hovseterdalen, etter at Høyre og Arbeiderpartiet har endret standpunkt og går imot bekkeåpning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2020 kl 12:20

HOVSETERDALEN: Når det kommer til lokale saker, så er det ofte bred politisk enighet i bydelen, hvor man samles rundt en løsning forankret i enstemmighet. Så ikke her.

- Jeg mener det er riktig å investere i bekkeåpning og at man må se dette i lengre og større perspektiv enn det som hittil har kommet frem i debatten, sier Knut Frederik Horn, som representerer MDG i bydelsutvalget.

Nye kvaliteter

Åpen bekk i Hovseterdalen har satt sinnene i kok, og prislappen på 70 millioner kroner har heller ikke falt i god jord hos motstanderne av bekkeåpningen.

Les saken: Bekken blir 50 millioner dyrere

- Det å se på kost-nytteverdi er naturligvis interessant og må ses i perspektiv i forhold til andre ting. Noen mener pengene heller burde brukes på for eksempel vei eller en rekke andre samfunnsnyttige oppgaver. I denne sammenheng er det nærliggende for meg å peke på at vi hele tiden bygger ned naturen og at vi her får noe tilbake – en bekk som ble borte for flere år siden. En bekkeåpning vil tilføre Hovseterdalen nye kvaliteter og vil være i overenstemmelse med formålet å gjenåpne flest mulig av Oslos lukkede bekke-og elvestrekninger. Det ble vedtatt og fremmet av det siste borgerlige byrådet, med Høyre i spissen, sier Horn.

Alt henger sammen

Han er overbevist om at bekken vil få positiv betydning for det biologiske mangfoldet i et friområde som i dag består av stort sett kortklippet plen.

- Det vil bli planter, blomster og trær rundt bekken, som igjen er viktig for insektlivet og polinering. Det har igjen betydning for blant annet fuglelivet. Ørreten kan komme tilbake i bekken. Barnas opplevelse av natur blir utvidet og overvannsproblematikken vil bli håndtert på en annen måte enn i dag. Alt henger sammen med alt og igjen, det var altså åpen bekk gjennom hele dalføret tidligere. Skissene av prosjektet viser at vi får en naturtro bekk, som er et resultat av god medvirkning fra nabolaget, sier Horn.

Saken fortsetter under bildet

PÅ HØYRE SIDE: Knut Frederik Horn ser frem til det han mener vil bli en flott tilvekst til Hovseterdalen, men bekkeløp på høyre side av gangveien. Foto: Vidar Bakken

Snur kappen etter vinden

Det er stor aktivitet i dalen når Akersposten møter Horn, blant annet er mange barn i aksjon. En av innsigelsene mot bekkeåpningen har vært at det setter begrensninger for barnas aktivitet og at bekken i seg selv er en fare for barna.

- Det har jeg vanskelig for å forstå, selv om en del småbarnsforeldre er bekymret. I all hovedsak blir dette en grunn bekk, som det mange av i andre store friområder hvor barn leker. Etter medvirkningsmøtene, er også bekken lagt slik at den i minst mulig grad berører lekeområdene, om det er sommer- eller vinteraktiviteter. Man skal vite at det også er mange som ønsker denne bekken velkommen, ikke minst mange i min generasjon, sier Horn.

Høyre har endret standpunkt underveis og fått flertallsvedtak i bydelsutvalget at de går imot bekkeåpningen (Høyre har 8 av 15 representanter i BU – journ.anm.).

- Ikke bare Høyre. Arbeiderpartiet har også snudd kappen etter vinden. Jeg ser på dette som ren populisme. Her har de tatt standpunkt etter hvem som har ropt høyest. Bekken skal åpnes og naturen får tilbake et bekkeløp, som har vært gjemt i mange år. Det er jo gull og det går vi for, avslutter Horn.

Bekkeåpning eller ikke vil bli avgjort i bystyret etter byrådets innstilling.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...