Akersposten

«Bedring av tjenestetilbud og økonomisk handlingsrom er mulig i Bydel Vestre Aker»

DEBATT: Torfinn Lødøen Gaarden (V) og Hans Kristian Voldstad (V)

DET ER HÅP: Torfinn Lødøen Gaarden og Hans Kristian Voldstad mener det er mulig å komme ut av det økonomiske uføret som Vestre Aker befinner seg i.

Ifølge bydelsdirektøren har Bydel Vestre Aker i dag et omstillingsbehov på 87 millioner kroner som ikke er mulig å gjennomføre i 2021.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2020 kl 15:39

Ved inngangen til 2017 hadde Bydel Vestre Aker et prognostisk merforbruk på omtrent 70 millioner kroner ifølge Agenda Kaupang rapporten som kartla velferds- og omsorgstjenestene i bydelen.

I 2020 grep bydelsutvalget inn da bydelen ikke gjennomførte tilstrekkelig kvalitetssikring av endringer i bydelens tjenestetilbud. Sammenfallende med dette påpekte fylkesmannen i 2017 og kommunerevisjonen i 2018 betydelige svakheter i bydelens tjenester i samlokaliserte boliger og til personer med samtidig psykisk lidelse og rus. Spesielt ble svakhet i kvalitetssikring og dynamisk tilpasning av tjenester påpekt. Bydelsdirektørens tilsvar 4. september 2017 anerkjente ikke betydningen av påpekte svakheter. Venstre har i 2020 erfart at betydningen av kontinuerlig forbedringsarbeid og bred involvering i utarbeidelse av komplekse tjenester ikke er tilstrekkelig anerkjent i Bydel Vestre Aker.

Bydel Vestre Aker mangler fortsatt en tydelig plan for å bedre organisasjonens ferdigheter til å forbedre eksisterende tjenester og utarbeide gode fremtidige tjenester. Risikoen er derfor høy når Bydel Vestre Aker nå jobber med betydelig utvidelse av sitt tjenestetilbud innen rus og psykisk lidelse.

Venstre vil minne om at nåværende bydelsdirektør skriver i forordet til budsjettdokumentet for 2021. «… Bydelsdirektøren er av den oppfatning at størsteparten av omstillingen kan gjennomføres på en slik måte at det faktisk også bidrar til forbedret kvalitet for bydelens innbyggere. Dette krever omfattende prosesser, godt og samlet lederskap og tillit mellom de ulike aktørene i bydelen.»

Venstre støtter bydelsdirektøren i synet på bydelens forbedringspotensial og behovet for gjensidig samarbeid mellom alle aktører. Vi i Venstre vil også i 2021 bidra med konstruktive innspill for å belyse både sterke og svake sider ved bydelens arbeid.

Venstre mener dette i fremtiden vil gi Bydel Vestre Aker et større handlingsrom for ikke lovpålagte men gode sosiale tiltak og gode lokale miljøtiltak.

Torfinn Lødøen Gaarden
Representerer Vestre Aker Venstre i bydelsutvalget

Hans Kristian Voldstad
Medlem av Vestre Aker Venstre og vararepresentant til Stortinget for Oslo Venstre

Debattantene er henholdsvis utdannet lege og jobber som leder i helsevesenet og siviløkonom og er styremedlem i mellomstore og store bedrifter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...