Akersposten

«Beboerparkering: Ikke byrådets skyld, men prisen er!»

KOMMER: Snart kommer blir disse P-automatene plassert ut i de seks områdene som skal få beboerparkering i Bydel Ullern.

Etter flere illsinte kommentarer på vår facebook-side vedrørende beboerparkering, er det grunn til å komme med en saksopplysning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2018 kl 14:31

Her er noen av reaksjonene på Facebook etter at Akersposten skrev om innføringen av beboerparkering i Bydel Ullern:

Med hvilken begrunnelse skal det blodrøde byrådet kreve penger fra de som bor i gaten eller veien de bor i?

Jeg trodde byrådet var opptatt av et bilfritt sentrum, men de står på over hele byen!

Sosialistene på Rådhuset elsker å skattlegge byens beboere.

Vi må huske å stemme på Grønnkommunistene og Ap i 2019, slik at vi kan bli kvitt bilen i hele Oslostan!

Det har vært opp til den enkelte bydel å bestemme om de vil ha beboerparkering eller ikke. Bydelsutvalget i Bydel Ullern, med Høyre som største parti, har bestemt at bydelen skal ha beboerparkering. Det var etter en lang prosess med vel-foreninger og andre organisasjoner involvert. Områder som skulle få beboerparkering ble også foreslått. Bydel Vestre Aker har ikke vedtatt beboerparkering.

Se reaksjonene på Facebook her

Riktignok var Høyre sentralt imot ordningen, men altså ikke i bydelen. Bydelsutvalgets leder, Carl Oscar Pedersen (H), har også etterlyst fortgang i å etablere beboerparkering, etter Bydelsutvalgets vedtak i 2012. Det foreligger ikke forslag om å oppheve ordningen i bydelen, som skal evalueres etter to år.

Se her hvilke områder i Bydel Ullern som får beboerparkering

Det at byrådet innfører fritak for avgift for el-biler og hybridbiler skaper også reaksjoner på Facebook. Og det at årsavgiften for beboerparkering gikk opp fra 300 kroner i prøveperioden til 3000 kroner, skyldes også dagens byråd.

Rett skal være rett.

Vidar Bakken
Redaksjonssjef, Akersposten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...