Akersposten

Beboeraksjon Oslo: «Vil bevare byens levende nabolag»

Aulaen på Marienlyst skole var fullsatt 30. august i fjor. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

«Beboeraksjon Oslo» er en politisk uavhengig og nøytral sammenslutning av 22 forskjellige organisasjoner, velforeninger og beboergrupper fra hele Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 11:41

Bakgrunnen for at «Beboeraksjon Oslo» ble opprettet sommeren 2017, var den omfattende debatten i aviser, på lokale møter og i sosiale medier om kommuneplanen og byrådets forslag om videreføring av planer. Innbyggerne følte at byutviklingen går på bekostning av allerede gode og velfungerende bomiljøer, og skjer uten reell medvirkning fra dem som blir sterkest berørt.

«Beboeraksjon Oslo» går inn for at fem prinsipper legges til grunn for byutviklingen i Oslo:

1. Oslos byutvikling må baseres på bærekraftige mål for befolkningsvekst og en tydelig visjon for hvordan byen vår blir et godt sted å bo, også i fremtiden. Byutviklingen må bevare levende nabolag og sikre riktig mangfold. Funksjonalitet, trivsel og kvalitet skal sikres.

2. Byutvikling skal tilpasses eksisterende bomiljø. Fortetting skal ta utgangspunkt i eksisterende bomiljøer slik at kvaliteten i disse forbedres, ikke forringes. Fortetting skal skje i samråd med nåværende beboere og i harmoni med eksisterende bebyggelse.

3. Byutvikling skal være velfunderte prosesser som tar tilstrekkelig tid.

4. Lokaldemokratiet, beboere og velforeninger, skal ha mulighet til reell medvirkning på et tidligst mulig stadium.

5. Full konsekvensutredning skal utføres før beslutning om større endringer.

Den 30. august i fjor arrangerte «Beboeraksjon Oslo» et folkemøte på Marienlyst skole om byutvikling.

Cirka 500 personer var til stede på møtet. Byråd for byutvikling og politikere fra ni partier fikk spørsmål om sine standpunkt til kommuneplanens opplegg for fortetting, høyhusbebyggelse og rasering av småhusområder.

Engasjementet på folkemøtet og i den offentlige debatten om kommuneplanen, førte til at bystyret fant det nødvendig å se på kommuneplanens utkast til byutviklingsstrategi på ny.

6. september vedtok bystyret blant annet at pågående detaljreguleringer på Smestad, Nedre Grefsen og Manglerud/Ryen, Karlsrud, Lindeberg og Oppsal stilles i bero inntil områdereguleringer med full konsekvensutredning er gjennomført. Kommuneplanens samfunnsdel med byutviklingsstrategi skal behandles samlet, og det skal fremmes et helhetlig forslag for bystyret.

«Beboeraksjon Oslo» vil aktivt arbeide for at våre prinsipper for byutvikling får gjennomslag i kommuneplanens byutviklingsstrategi.

Beboeraksjon Oslo er selvfølgelig ikke imot at det bygges nytt i Oslo. Men vi går imot en byutviklingspolitikk der det fires på kravene til boligstandard, bo- og luftkvalitet, sol, lys, støy og uteområder for å tilfredsstille eiendomsutviklernes ønske om å bygge så høyt og tett som mulig.

Oslo er utnevnt til Europas miljøhovedstad 2019. Det forplikter byrådet og bystyret.

En miljøhovedstad bevarer levende nabolag, de raseres ikke!

Skrevet av medlemmer i styret for Beboeraksjon Oslo: Knut Elgsaas fra "Et bedre Oppsal", Tina Rødahl fra "Ja til et grønt og varmt Manglerud" og Hroar Møthe fra «Aksjon Holtet». Videreformidlet av Eivind Bødtker (Skøyen miljøforum), Hans-Jul Mikkelsen (Husebyåsen vel), Jan Eiler Fleischer (Montebello vel), Deborah Ann Arnfinnsen (Bevar Borgen), Marianne Storhaug (Bevar Smestad)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...