Akersposten

Båtliv og musikk er blitt en livsstil

Eivind Westhagen og Lars Kolberg tar skuta fra sted til sted i indre Oslofjord i tiden fremover. Konserter skal det bli! Foto: Eigil Korsager

I år, som i fjor, legger musikerne Eivind Westhagen og Lars Kolberg ut på seilbåtturné i indre Oslofjord.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2017 kl 10:09

SOLLERUD/LYSAKER: Poseidon, ei nær 100 år gammel seilskute som har sin base på Sollerud, skal berge musikerne trygt i land fra spillested til spillested nedover kysten. Turnéen bærer navnet «Akustisk aften seiler sin egen sjø» – etter konsertserien «Akustisk Aften!» som musikerne startet sammen våren 2016.

– Når vi kaster loss og legger ut på første tokt for å kapre nye fans blant sommerstemte restaurantgjester i år, gjør vi det vel vitende om at vi har fått til en ennå lengre turné enn den vi satte sammen i fjor. Vi spiller i all hovedsak originalskrevne låter og håper å nå ut til mange nye lyttere og kanskje skaffe oss noen nye fans, sier Lars Kolberg.

– Som musikere i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har vi funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk. Er vi heldige vil kanskje noen støtte oss og kjøpe musikken vår også!

Egenkomponert

Kolberg er ute med albumet «Sanger er som folk» som kort fortalt er vaskekte køntri på norsk, mens Westhagen’s «My Deepest Inspiration» er en folkrock-skive på engelsk. I høst stikker Kolberg over «dammen» til Los Angeles for å spille inn sitt andre album, mens Westhagens oppfølgeralbum er ferdig og slippes allerede i løpet av høsten.

Når de legger fra kai, er skipet lastet med egenkomponerte sanger som byr på både latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier.

– Denne turnéen handler jo like mye om seilturen, opplevelsene underveis og møtene med folk, som det handler om musikken vår. Båtlivet har blitt en lidenskap for meg etter at jeg kjøpte skuta for snart fem år siden. De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turnéfarkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier Eivind Westhagen.

Skuta er til vanlig Westhagens hjem på Sollerud ved Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene.

– Det å kombinere båtliv med musikk, har for meg blitt en livsstil. Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Jeg kjøpte og flytta ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken min. «Har du kjøpt deg arbeid?» sa folk til meg da jeg kjøpte skuta, og det viste det seg jo at de fikk rett i. Ei gammal skute av tre krever sitt, sier han.

Rundt omkring på fjorden

Turnéen i år består av ni konserter. Det vil helt sikkert bli gøy, men basert på fjorårets erfaring, også veldig slitsomt. Etter flere timer ute på sjøen, enten det er steikende sol eller piskende sjø, blir en jo ganske medtatt. Våte, slitne hender er ikke den beste kombinasjonen med gitarspill, men vi får la det stå til og håpe vi trakterer tauverk og strenger like godt.

Turnéliste:

28.07.2017 – Revierhavna Kro, Hovedøya. (18:00)
03.08.2017 – Losen, Sætre. (18:00)
04.08.2017 – Lille Herbern, Bygdøy. (16:00)
06.08.2017 – Solvik Kafe, Malmøya. (19:00)
08.08.2017 – Bytinget, Drøbak. (19:00)
09.08.2017 – Havnekroa, Oscarsborg. (19:00)
10.08.2017 – Cafe Oliven, Son. (19:00)
12.08.2017 – Bache Bar, Holmestrand. (15:00)
13.08.2017 – Queens Pub, Moss. (15.00)

Om artistene:

Westhagen er høsten 2017 aktuell med sin andre albumutgivelse. Han opptrådte på flere festivaler i 2016 samt gjorde en seilbåtturné og gjestet NRK P1 med livespilling i studio. Han er en særegen og upolert folkrock-artist fra Konnerud og mottok Drammen kommunes kulturstipend 2016 i tillegg til arbeidsstipend fra Tekstforfatterfondet på bakgrunn av sitt debutalbum. Låtene er drevet av et finurlig fingerspill, treffende ordkunst og en karakterisk stemme som stadig flere merker seg. Tekstene sikter seg inn på intellektet og hjertet med sin bittersøte melankoli og sitt humoristiske skråblikk på livet.

Lars Kolberg måtte gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi før han fant fram til låtskrivingen. Prestesønnen fra Oslo og Snertingdal serverer tidløse sanger om gode country-temaer som savn, svik, fyll og tog. I 2016 slapp Lars platen "Sanger er som folk." ”Jeg husker ikke i farten om jeg har hørt dette på norsk før." (NRK P1 2/4-16). Lars spilles jevnlig i Countrybaren på NRK P1+ og han er der blitt introdusert med ”Han spiller folkelig og sjarmerende country”. Våren 2017 slapp Lars en singel som ble listet på NRK Hedmark og Oppland. Lars jobber nå med sitt oppfølgeralbum Sort blod, som skal spilles inn i Los Angeles til høsten.

LES OGSÅ: Beskjedent utbytte i gullsmedinnbrudd

Kom deg ut på tur – finn en perle!

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...