Akersposten

Bastionen-yndling: - Røa kan pakke vekk rakettene og spare dem til nyttårsaften

KLAR FOR NM-KVALIK: Midtstopper Benjamin Nessjø Nyheim (t.v) snakker varmt om Lyn-fansen før møtet med Røa. Foto: Lars Opstad / Kladd.no og Karl Andreas Kjelstrup Nab.no.

Den populære Lyn-spilleren Benjamin Nessjø Nyheim (25) hyller følgesvennene i Bastionen, og lover et skjerpet mannskap i slaget om Oslos vestkant.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2017 kl 13:13

RØA: - De eneste rakettene de får se er skuddene til Fadel Karbon (24), sier en selvsikker Nyheim før den kommende 1. kvalifiseringsrunden i NM – og sikter til klubbens høyreiste og målfarlige angriper.

Det var i et intervju med Akersposten.no forrige uke at Røa-treneren Torstein Brandseth (30) - proklamerte med et smil - at det blir rakettshow på Røa-banen, om det ender med cupavansement på bekostning av den gamle storheten onsdag kveld.

Stopperbautaen Nyheim er på sin side blitt en kultfigur blant Lyn-supporterne, etter en rekke solide prestasjoner siden debuten mot Skeid i 2015.

Den 194 cm høye Bastionen-yndlingen forteller stemningen i laget er «meget god for tiden», og advarer underdogen som til daglig spiller i divisjonen under.

- Jeg tror det skal bli tøft for Røa å møte en spillesugen gjeng som er ekstremt sultne på å ta seg videre i cupen. Vi er imidlertid fullt klar over at Røa kan skape trøbbel for oss om vi ikke er 100 prosent skjerpet. Vi har sett større cupbomber før. Når det er sagt, er jeg sikker på at vi skal være det på nivået vi bør være, og dermed ta oss videre, sier Nyheim.

Gammel kjenning på trenerbenken

Foran denne sesongen var Lyn på trenerjakt, etter at fjorårets suksess-læremestere valgte å takke for seg. Løsningen fant klubben i Drammen og Strømsgodset. Tidligere Lyn-spiller, Thomas A. Ødegaard, takket nemlig ja til den ambisiøse jobben som sjefstrener for hovedstadslaget.

- Han har kommet inn med tydelighet, profesjonalitet og humør. Den erfaringa han har med seg fra Strømsgodset kan være gull verdt for Lyn i den posisjonen klubben har i dag, der vi skal bygge klubben opp igjen til Eliteserien, stein for stein. Det skal bli vanskelig å spille mot oss i år, og jeg tror vi bare vil bli bedre og bedre etter hvert som den nye formasjonen og relasjonene sitter, sier midtstopper Nyheim.

Hyller Bastionen

Sistnevntes popularitet blant supporterne er det i hvert fall lett å forstå, når trønderen blir bedt om å forklare Bastionens betydning for laget – og hvordan det er å spille foran trofaste fans.

- Det er helt fantastisk. For meg som før kun har spilt i klubber der tilskuerne stort sett har vært foreldre eller kompiser, er dette en helt annen verden. De gjør at man legger ned flere meter, trykker til litt ekstra i duellene og blør litt mer for drakta. Bastionen fortjener all mulig hyllest. De er en stor del av Lyns identitet, sier Benjamin.

Nøktern hærfører

Røa-kaptein Niklas Juliussen (23) forteller han og lagkompisene ser på kampen mot storebror Lyn som en morsom test før seriestart, og at underdog-stempelet blir brukt som den store motivasjonen.

En eventuell triumf vil være en cupbombe, skal vi tro hjemmelagets sentrale midtbanespiller.

- Om vi får alt av marginer med oss, slår vi dem i én av ti kamper, eller én av 15 ... Vel, la oss si én av 20. Jeg tror ikke du får bedre odds enn det, sier en ydmyk Røa-hærfører.

Juliussen opplyser at flere av de unge medspillerne ikke har noen erfaringer fra den norske cupen, og heller ikke har noe forhold til fotballstorebroren i Oslo vest.

- Men vi litt eldre spillerne husker jo Lyn som et storlag. Vi graver oss derimot på ingen måte ned om vi skulle tape kampen. Vi har bygd et nytt lag, og har litt andre forutsetninger enn Lyn. Målet er ikke Ullevaal i år, det tar vi neste sesong, sier Niklas med et smil.

Senest i fjor var han Røas spillende trener på dugnad. Denne sesongen er den tidligere Sarpsborg-spilleren fysioterapeut for klubben, ved siden av jobben som gjøres på banen.

Røa-kapteinen legger ikke skjul på at han ser frem til å spille foran en skokk med Lyn-supportere.

- Vi hadde vel maks tre tilskuere i fjor, så det blir nytt for oss. Det er gøy med folk på plass, vi spiller jo kamp for å vise hva vi har trent på, avslutter kaptein Juliussen.

Kampstart er onsdag 29. mars kl. 19.00 på Røabanen.

LES OGSÅ: Lyn-fan før slaget om Oslo vest: - Cupen er for bønder!

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...