ANNONSE
Annonse
Akersposten

Basse kom aldri hjem

Basse ble savnet fra Røa – og funnet død i en hage i nærheten av hjemmet. Foto: Privat

– Vi er knust og har hjertesorg, sier eieren til katten Basse, som er funnet død.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 16:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Akersposten skrev tidligere i oktober om katten Basse som var savnet fra sitt hjem i Røa terrasse. Lapper ble hengt opp, og han ble etterlyst i flere kanaler, blant annet her på Akersposten.no.

Funnet i hage

Tirsdag denne uken kom den triste meldingen om at han var funnet død i en hage ikke langt unna hjemmet hans på Røa.

– En vaktmester hadde funnet Basse død samme dag eller dagen etter at vi savnet ham, og han er begravet i hagens hans på Eiksmarka, siden han ikke visste hva han skulle gjøre. I ettertid fikk han beskjed eller så plakaten og skjønte at han måtte gi beskjed. Vi satte stor pris på at han gjorde dette, så vi fikk vite hva som hadde skjedd, sier eieren til Basse.

Hun forteller at vaktmesteren ikke hadde funnet noen synlige skader, sier hun, og hun mistenker at Basse kan ha blitt forgiftet, kanskje av rottegift.

– En bønn fra meg er at bekjempelse av rotter og andre skadedyr ikke gjøres ved rottegift eller annen gift, slik at andre må oppleve det vi nå opplever, sier Røa-kvinnen.

Kan finne eier

Hun minner om at finner man et dødt eller bortkomment dyr, som man skjønner hører hjemme hos noen, er det beste man kan gjøre å levere det til en veterinær, som kan scanne for chip og gi beskjed til eier.

– Det koster ikke noe for den som leverer inn, utover tiden det tar å kjøre til veterinæren – og det betyr enormt mye for de som savner sitt familiemedlem, sier hun.

LES OGSÅ: Pusen Petra skambitt av grevling