Akersposten

Basse kom aldri hjem

Basse ble savnet fra Røa – og funnet død i en hage i nærheten av hjemmet. Foto: Privat

– Vi er knust og har hjertesorg, sier eieren til katten Basse, som er funnet død.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 16:49

RØA: Akersposten skrev tidligere i oktober om katten Basse som var savnet fra sitt hjem i Røa terrasse. Lapper ble hengt opp, og han ble etterlyst i flere kanaler, blant annet her på Akersposten.no.

Funnet i hage

Tirsdag denne uken kom den triste meldingen om at han var funnet død i en hage ikke langt unna hjemmet hans på Røa.

– En vaktmester hadde funnet Basse død samme dag eller dagen etter at vi savnet ham, og han er begravet i hagens hans på Eiksmarka, siden han ikke visste hva han skulle gjøre. I ettertid fikk han beskjed eller så plakaten og skjønte at han måtte gi beskjed. Vi satte stor pris på at han gjorde dette, så vi fikk vite hva som hadde skjedd, sier eieren til Basse.

Hun forteller at vaktmesteren ikke hadde funnet noen synlige skader, sier hun, og hun mistenker at Basse kan ha blitt forgiftet, kanskje av rottegift.

– En bønn fra meg er at bekjempelse av rotter og andre skadedyr ikke gjøres ved rottegift eller annen gift, slik at andre må oppleve det vi nå opplever, sier Røa-kvinnen.

Kan finne eier

Hun minner om at finner man et dødt eller bortkomment dyr, som man skjønner hører hjemme hos noen, er det beste man kan gjøre å levere det til en veterinær, som kan scanne for chip og gi beskjed til eier.

– Det koster ikke noe for den som leverer inn, utover tiden det tar å kjøre til veterinæren – og det betyr enormt mye for de som savner sitt familiemedlem, sier hun.

LES OGSÅ: Pusen Petra skambitt av grevling

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...